Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Vânătoare de comori, la Dumitreşti


   Elevii Liceului Teoretic „Grigore Gheba” de la Dumitrești au  participat, la finele săptămânii trecute, la o acțiune educativă intitulată „Vânătoarea de comori”. Acțiunea a fost pusă în scenă de profesorul Marian Găloiu, ajutat de colegii săi Aurel Åželaru, Ciprian Tănăsescu și Ionel Roșca. Vânătoarea a presupus descoperirea a zece comori ascunse de dinainte în diferite locații din comuna Dumitrești.
   Fiecare echipă participantă s-a dotat cu aparat de fotografiat digital sau telefon cu cameră, carnețel și pix, pe care le-au utilizat pentru a fotografia, nota și identifica indiciile. Ca să poată descoperi comorile, echipele au primit și câte o hartă, o listă cu sarcini și fișe explicative. Echipele care s-au înscris la concurs au fost: Power, The Winners, Cireșarii, Scorpionii Negri, Bibanii, Little Girls, Lala Căutătorii și Petrecăreții. „Prin intermediul acestui joc didactic ne-am propus scoaterea în evidență a valorilor zonei, fie cele naturale, fie cele istorico-culturale. Vânătoarea de comori este un mod distractiv de a aduce toate acestea în fața copiilor care pot conștientiza astfel frumusețea și importanța zonei în care s-au născut și trăiesc. Am folosit o poezie drept indicii, împărțind-o în 10 bucăți și lipind-o în diferite locații din comună. Din fericire, nu s-au furat indiciile, așa că toate echipele au reușit să le descopere. Mai greu a fost cu răspunsurile la întrebările despre locul unde au găsit biletele, dar majoritatea s-au descurcat, întrebând cetățenii în vârstă întâlniți”, a spus profesorul Găloiu. 

Indiciile le-au dat bătăi de cap căutătorilor 
 
   Elevii au participat în număr foarte mare la vânătoarea de comori. „A fost interesant pentru că ne-am plimbat. Am prins experiență, mai ales că a fost primul concurs de acest gen. Cel mai greu reper a fost de la castelul de la biserică. Noi am reușit să găsim doar 7 comori, deoarece nu prea am avut nici timpul necesar și nici nu ne-am dat seama de indicii. Suntem deschiși acestor genuri de activități. A fost super!”, a spus Cătălina Găloiu, elevă în clasa a IX-a A.
   La final, pe primul loc s-a clasat echipa Petrecăreții, locul II a fost câștigat de Cireșarii, iar locul III a revenit celor de la Lala Căutătorii. „Activitatea a fost foarte frumoasă. Concurenții au fost un pic cam dezorientați, dar aici mă gândesc și la vârsta fiecăruia. Cel mai mult mi-a plăcut modul acesta de concurență, de a ne pune să facem ceva nou, deosebit, interesant. Dacă era uscat era și mai bine. Acestui concurs îi dau nota nouă”, a spus Ciprian Chiriac, elev în clasa a XI-a B, component al echipei câștigătoare.
   „A fost un pic obositoare vânătoarea. Concurenții mi s-au părut bine pregătiți. Noi am fost doar două în echipă deoarece alte colege nu au mai venit. Am plecat la o oră după ce s-a dat startul, dar a fost ok. Am descoperit toate cele 10 comori, deși au fost foarte bine ascunse. Eu vreau ca acest gen de concurs să fie extins și să aibă o amploare foarte mare, deoarece este super interesant. La viitoarele ediții sau competiții ar fi bine să mergem pe role sau pe biciclete, că ne ajută foarte mult”, a spus Camelia Lăzăroiu, elevă în clasa a VIII-a.
   La final, elevii au completat un chestionar despre activitate. „Feed-back-ul a fost unul pozitiv, elevii, în proporție covârșitoare, dorind organizarea și în viitor a unor asemenea concursuri. Deși celor mai mici li s-a părut traseul cam obositor, având mult de alergat, au răspuns că doresc să mai participe și în viitor. Fiind prima ediție a fost destul de greu cu alegerea locațiilor, conceperea indiciilor, care au fost în versuri și chiar cu modul de desfășurare. Premiile au constat în diplome și cărți oferite de noi, pentru a face copiilor o bucurie. Ne-am fi dorit să avem și sponsori, ca acești copii minunați să se bucure și de premii mai consistente”, a adăugat Marian Găloiu.

Articolul precedent
Articolul următor

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?