Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Ministrul Agriculturii: Vrem să ne recâştigăm piaţa naţională


   Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că implementarea brandului de țară va duce la creșterea vânzărilor de produse românești, special evidențiate în magazine, obiectivul fiind de „recâștigare a pieței naționale” unde există multe produse din import. Ministrul Daniel Constantin a declarat că, în perioada următoare, va fi implementat conceptul de brand de țară, care „poate să vorbească mai mult despre produsele românești, decât denumirea de produse tradiționale”, care a existat până acum. „Brandul de țară va fi o chestiune complementară acestui atestat de produs tradițional și toate modificările vor veni să întărească produsul tradițional și marketingul acestuia pe piața internă și internațională. Lucrăm să identificăm sumele în buget ca să creăm acest brand de țară. Trebuie să găsim cel mai potrivit concept”, a spus Constantin, adăugând că, în cel mult o lună și jumătate, vor exista produse românești cu noul brand de țară în magazine. 
   Constantin a afirmat că „oamenii apreciază produsele românești” și prin aplicarea unui brand de țară vor crește vânzările de astfel de produse.
   „Acele standuri din hipermarketuri vor fi branduite cu acest nou concept, mult mai vizibil. Am constatat că oamenii apreciază în momentul în care găsesc în hipermarketurile din România produse românești, mai ales atunci când ele sunt evidențiate mai bine decât sunt în momentul de față. Obiectivul nostru este de a crește procentul de produse românești care se găsesc pe piața românească. Vrem să ne recâștigăm piața națională. Pe zona de legume fructe, în hipermarketuri avem în acest moment doar 40 – 45 la sută produse românești, restul fiind import. Credem că și acest brand poate să ducă la vânzări mai mari de produse românești”, a spus Constantin. 
   El a declarat că „brandul vorbește despre autenticitatea produselor românești”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?