Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Alin Trăşculescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA


   Fostul deputat PDL Alin Trășculescu a fost trimis în judecată de  procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru trafic de influență, delapidare și uz de fals. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului București, ieri, primul termen de judecată fiind pe 29 aprilie. În dosar, mai apar în calitate de inculpați Marian Valeriu Calotă, Marian Varvariche, Adrian Cristian Ene și Dorian Geolfan.
   Alin Trășculescu a fost cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influență, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la spălare a banilor, cunoscând că aceștia provin din trafic de influență. Ulterior, procurorii au extins cercetările în cazul lui Trășculescu și pentru asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni. Fostul pedelist, acuzat că ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă autoritățile vrâncene să atribuie contracte de investiții unor societăți, a fost încarcerat pe 29 noiembrie 2012, fiind ulterior eliberat.
   Anchetatorii au stabilit că în perioada august-noiembrie 2012, Marian Valeriu Calotă, l-ar fi constrâns prin amenințare pe denunțătorul Vintilescu să dea sumele de bani cerute de Trășculescu în schimbul intervențiilor promise. Potrivit anchetatorilor, Trășculescu și Calotă s-ar fi întâlnit în 10 noiembrie 2012, în Focșani, cu Vintilescu pentru a primi suma de 50.000 de lei, prima tranșă din 1,1 milioane de lei ceruți. Trășculescu i-ar fi spus lui Vintilescu să îi dea lui Calotă cei 50.000 de lei, care ulterior trebuiau să ajungă la deputatul PDL. Calotă a fost prins în flagrant delict, în jurul orei 20.40, după ce a primit banii de la Vintilescu. După aproximativ 20 de minute, Trășculescu a fost oprit pe strada Independenței din Focșani, pentru percheziție corporală, fiind de asemenea perche-ziționat și autoturismul deputatului PDL.
   De asemenea, Trășculescu îi spunea denunțătorului că bate la ușă campania electorală și că are nevoie de 200.000 de euro, percepția denunțătorului fiind aceea că această sumă reprezenta o plată pe care deputatul o cerea în schimbul traficării influenței sale.
   La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, Alin Trășculescu a candidat pentru un nou mandat de deputat de Vrancea, fără a mai avea sprijinul PDL, și a obținut doar 12,58% din voturi. În 21 ianuarie 2013, Trășculescu a revenit în funcția de director al RAR Vrancea, din care fusese suspendat în 2008, când a devenit parlamentar. După numai câteva ore, s-a autosuspendat din funcție pe o perioadă de doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?