Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Deputatul Nica spune că problemele din Sănătate vor fi rezolvate


   Guvernarea ipocrită a pedeliștilor a lăsat moștenire o neîncredere foarte mare a românilor în sistemul de educație, în sistemul de apărare, în sistemul de educație, arată deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica. Parlamentarul vrâncean afirmă că prioritatea USL este de a restabili încrederea oamenilor în ceea ce înseamnă o guvernare responsabilă, iar aceasta se face cu multă muncă și mai ales cu un grad ridicat de transparență.
   Într-o declarație de presă, Ciprian Nica acuză ipocrizia guvernării PDL care vorbea de criza economică pe care „Emil Boc, Traian Basescu, Elena Udrea ne-o repetau în mod constant justificând astfel tăierile de salarii, închiderea spitalelor sau a școlilor și de ce nu eșecul guvernării lor”. „Din punctul meu de vedere a fost o mare ipocrizie. Toate aceste lamentări, toate aceste justificări se dovedesc a fi astăzi doar un mare paradox”, afirmă deputatul social democrat.
   Acesta prezintă exemplele rețelelor de fraudă din sănătate. „Cum poate un stat care e în faliment, conform spuselor celor din PDL, să acopere o fraudă, doar în sistemul medical, de câte 2-300 de milioane de euro anual, în condițiile în care pentru 2013 bugetul Ministerului Sănătății este unul de aproape 2 miliarde de euro? Cum a putut un stat, condus de PDL, să permită închiderea spitalelor, condamnând astfel la moarte semeni de-ai lor, în condițiile în care doar bugetul Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București a fost fraudat cu 500.000 de euro?”, se întreabă deputatul Nica.
   Acesta precizează că rețelele de fraudă din sănătate care privesc rețete pentru morți, analize fictive și achiziții supraevaluate sunt anchetate, problemele legate de achiziționarea medicamentelor oncologice vor fi rezolvate în curând, vor fi rezolvate și problemele cu acei medici, care deși dispun de medicamentele necesare, preferă să îi trimită pe pacienți să și le cumpere. „Însă în ciuda acestor probleme sistemul a început totuși să se miște, funcționează mai bine decât în trecut, iar în curând vor apărea și rezultatele”, încheie parlamentarul social democrat.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?