Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Sute de doze de vaccin, trimise altor judeţe


   Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a trimis mai multor unități similare din țară câteva sute de doze de vaccin hexavalent. Medicul Marina Maiorov, directorul adjunct al DSP, a precizat că Vrancea dispune de suficiente doze pentru luna aprilie. „Prin Ordin de ministru, am dat la DSP Vaslui 190 de doze, la DSP Tulcea 160 de doze, iar la DSP Buzău 150 de doze. Noi mai avem 200 de doze, suficiente pentru luna aprilie”, ne-a precizat medicul Maiorov. 
   Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Sănătății, „pentru achiziționarea vaccinului hexavalent, Mi-nisterul Sănătății are încheiat încă de anul trecut un acord cadru cu producătorul de vaccin, urmând ca în zilele următoare să se semneze contractul subsecvent pentru anul 2013. Ministerul Sănătății precizează că nu există o criză de vaccin hexavalent în România. Precizăm că până la data de 31.03.2013 a operat programul aprobat în anul 2012. Pentru a preveni apariția disfuncționalităților, Ministerul Sănătății a început redistribuirea vaccinului între direcțiile de sănătate publică. Astfel, județele deficitare vor putea asigura necesarul pentru vaccinarea copiilor până la achiziționarea primei tranșe de vaccin”.
   Vaccinul hexavalent a fost inclus în calendarul de vaccinări în 2012. Acesta îmbină vaccinul hepatitic B cu vaccinul diftero-tetano-pertussis și protejează împotriva a șase boli.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?