Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Jurnal de bibliotecă „altfel”


   Bibliotecarii Secției pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea i-au vizitat, ieri, pe copiii Grădiniței nr.16 din Focșani, alături de „broscuța Rița, care mănâncă povești și oricât de pupată ar fi, nu se mai transformă niciodată în prinț, pentru că s-a îndrăgostit de bibliotecă”. „Alături de cei doi voluntari ai bibliotecii, Ema Bucur și Claudiu Dima, elevi ai Liceului de Artă «Gh. Tattarascu» din Focșani, am transformat povestea în realitate și realitatea am făcut-o… de poveste, pentru cei 100 de copii de la toate grupele din grădiniță. Am prezentat cărțile speciale pentru prichindei, am cântat și spus poezii, cu ajutorul calculatorului le-am citit povestea «Cei trei purceluși» și i-am provocat la concursul de întrebări din poveste. Câștigătorii au desenat cu Ema și Claudiu. Ce credeți? Purceluși și căsuțe… din poveste”, a detaliat, pe blogul Secției pentru Copii și Tineret șefa acesteia, Margareta Tătăruș. Acțiunea de ieri a bibliotecarilor a fost organizată ca urmare a faptului că între 1 și 5 aprilie se derulează programul „Să știi mai multe, să fii mai bun!”. 
   Tot ieri, aproape 150 de elevi de la Åžcoala „Ion Basgan” din Focșani au vizitat, pe rând, biblioteca. Au citit snoavele lui Păcală „și au aflat unii de la ceilalți că păcălelile de 1 aprilie merg mână în mână cu poveștile lui Păcală, dar și cu desenele realizate de bibliotecara Ada Roxana Făcăoaru, special pentru ei, invitându-i în fiecare zi la Balul Primăverii”, mai spune Margareta Tătăruș.
   Secția pentru Copii și Tineret a mai fost vizitată, ieri, și de 15 adolescenți ai Åžcolii „Duiliu Zamfirescu” din Focșani, împreună cu profesorul Pompilia Bărbosu. Ei au aflat, cu acest prilej, că „adolescența devine «temă» de jurnal pentru mulți. Unii o scriu mai bine (și i-a convins Mircea Eliade) alții mai interesant (vezi Jurnalul unui puști!!!), internetul zice multe, dar că… întotdeauna trebuie să selectezi. Cel mai frumos a fost că au creat primele poezii de adolescență numai bune de pus în jurnal. Cu siguranță se poate numi Jurnal de adolescență, prietenie, aventură și cunoaștere. Pentru că au plecat mai departe să descopere orașul și străzile lăturalnice care să le arate fața însorită a primăverii, printre blocuri, oameni și… clipe de adolescență”, povestește bibliotecara Margareta Tătăruș. 
   Nu în ultimul rând, la bibliotecă au mai sosit și 45 de elevi ai Liceului „Eremia  Grigorescu” din Mărășești. Ei au discuta cu bibliotecarii despre bibliotecă și carte, despre lectură și internet și mai ales despre ce pot face ei ca să fie mai buni. „Cei 300 de copii care astăzi au aflat mai multe despre bibliotecă, la bibliotecă sau în afara ei, care au pus în colțul lor de suflet, din partea dreaptă sus, o bucățică de cunoaștere, acum, pentru că știu mai multe, chiar sunt mai buni”, concluzionează Margareta Tătăruș. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?