Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Ciprian, din nou la Focşani


   Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian al Buzăului și Vrancei va oficia duminică, Sfânta Liturghie la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Focșani. „Cu acest binecuvântat prilej, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei va întări duhovnicește – prin comuniunea în rugăciune și cuvântul de învățătură – pe binecredincioșii creștini care vor lua parte la slujbă, cu referire directă la semnificațiile Duminicii a II-a din Postul Mare, când Biserica Ortodoxă cinstește pe Sfântul Grigorie Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului, unul dintre marii părinți ai Ortodoxiei, din secolul al XIV-lea”, se precizează în comunicatul de presă emis de Biroul de presă al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.
   Potrivit oficialilor Arhiepiscopiei, Înaltpreasfinția Sa va avea posibilitatea să cunoască modul în care se realizează pictura în acest sfânt locaș, potrivit normelor ermineutice ale iconografiei ortodoxe, statornicite de veacuri în Biserica Creștină Răsăriteană. Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, monument istoric din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, este situată pe Bulevardul Independenței din Focșani la nr. 46 și este slujită de preotul Maricel Murgu.
   Este pentru a doua oară de la întronizare când noul Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei este prezent în mijlocul credincioșilor focșăneni. Prima sa vizită a avut loc în urmă cu două săptămâni la Biserica cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul” din Focșani, amplasată în Piața Unirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?