Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Elisa şi Viola, două voluntare italience la „Rom Pentru Rom”


   Elisa și Viola sunt cele două voluntare din Italia care s-au alăturat, la începutul acestei luni, colectivului de la Asociația „Rom Pentru Rom” din Panciu. Acestea fac parte din Serviciul European de Voluntariat, iar prezența lor în România se datorează implementării proiectului „A Bridge to the East: Volunteer for Roma People!” (Un pod către Est: Voluntari pentru lumea romilor!”). „Elisa și Viola provin din Italia. Până pe data de 4 februarie 2014, voluntarii vor sprijini activitățile de la Centrul Educațional de Zi «Pinocchio»,  atât pentru aria educativă, cât și pentru office, prin networking și fundraising. Vor avea loc inițiative de promovare a voluntariatului local și internațional, iar cele două voluntare SEV vor reprezenta o mărturie importantă”, se precizează într-un comunicat de presă al Asociației „Rom Pentru Rom”.
   Reprezentanții Asociației consideră că „prezența celor două voluntare la Panciu va fi o ocazie de îmbogățire interculturală nu numai pentru copiii ce frecventează Centrul «Pinocchio», dar și pentru cetățenii din Panciu”. „Le urăm un călduros «Bine ați venit» și le dorim o experiență frumoasă aici, la noi!”, se mai arată în comunicat.
   Serviciul European de Voluntariat reprezintă una dintre acțiunile programului Tineret în Acțiune, al Comisiei Europene, care promovează educația non-formală și mobilitatea internațională a tinerilor. El oferă posibilitatea tinerilor între 18 și 30 de ani de a trăi o experiență de voluntariat într-o țară europeană, pentru o perioadă care variază de la 2 la 12 luni. Voluntarii SEV au acoperite cheltuielile legate de călătorie dus-întors, cazare și masă, cursuri de limbă, de formare, de asigurare, bani de buzunar lunar și mentor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?