Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Profesorii vrânceni au obţinut premiul III la un simpozion ştiinţific


   Un grup de profesori de la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” din Focșani și Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” a obținut locul III la cea de-a VI-a ediție a Simpozionului Național de Comunicări Åžtiințifice și metodice ale cadrelor didactice și elevilor din domeniile electrotehnică, electromecanică, electronică și automatizări, telecomunicații, energetică, mecatronică, tehnologia informațiilor, ce a avut loc la Tîrgu Neamț. Tema de anul acesta a fost „Perspective tehnice și tehnologice – Prioritari și demersuri în contextul European”. 
   Organizat de Colegiul Tehnic „Ion Creangă” din Tîrgu Neamț, la simpozion au participat cadre didactice de prestigiu din domeniul învățământului tehnic, care au prezentat programe inovatoare în domeniu. Din delegația Focșaniului a făcut parte profesoara Maria Grigore, de la Colegiul Tehnic „Gh. Ascachi”, care a prezentat lucrarea „Rezolvarea sistemelor de trei ecuații cu trei necunoscute”, folosind mediul de programare Labview, lucrare care a obținut premiul III. De asemenea, profesorul Nicușor Zlota și inginerul Cornel Ceacă au prezentat lucrarea „Platforme educaționale – secțiunea D”. De altfel, Colegiul Tehnic de Transporturi Auto din Focșani este partener mai vechi al Colegiului Tehnic „Ion Creangă”, alături de care a dezvoltat mai multe proiecte comune.
   Simpozionul Național de Comunicări Åžtiințifice a constituit un bun prilej pentru prezentarea, dezbaterea și diseminarea informațiilor din domeniile tehnice și tehnologice, cunoașterea preocupărilor și realizărilor cadrelor didactice și elevilor în domeniul tematicii abordate, inițierea de noi contacte între specialiști, instituții din țara și de peste hotare, crearea de parteneriate, sti-mularea creativității elevilor, identificarea și utilizarea de noi resurse alternative energetice, abordarea unor proiecte și participări la programe europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?