Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Gina Lollobrigida îşi vinde bijuteriile în scopuri caritabile


   Actrița italiană Gina Lollobrigida, un sex simbol al anilor 1950 și 1960, își vinde o parte din bijuterii pentru a strânge fonduri cu scopul de a finanța cercetările științifice din domeniul celulelor sușă. Cu această ocazie, celebra actriță a spus că a sosit momentul să ofere societății câteva ceva din norocul pe care l-a avut în viață.
   După o copilărie modestă, petrecută într-o zonă rurală, Gina Lollobrigida a ajuns să joace alături de unii dintre cei mai mari actori de la Hollywood, precum Humphrey Bogart, Rock Hudson, Burt Lancaster, Tony Curtis și Frank Sinatra. Cu o carieră strălucită în Franța, Italia și la Hollywood, Gina Lollobrigida spune că a început să colecționeze bijuterii Bulgari, pe care și le-a cumpărat întotdeauna singură, bucurându-se de celebritatea tot mai mare, obținută prin muncă asiduă.
În prezent în vârstă de 85 de ani, după ce a renunțat la actorie în anii 1980 pentru a se consacra fotojurnalismului, acțiunilor de caritate și sculpturii, Gina Lollobrigida spune că a sosit vremea ca acele bijuterii să fie folosite pentru un scop util. Un număr de 22 de bijuterii din colecția ei vor fi scoase la licitație de casa Sotheby’s la Geneva, pe 14 mai, după ce vor fi expuse mai întâi la Londra, New York și Roma.
   Actrița italiană spune că va dona banii pe care îi va obține unui fond care va finanța un spital în care vor fi realizate cercetări și teste în domeniul celulelor sușă. „Acesta nu va fi sfârșitul pentru bijuterii, ci va fi un scop bun, va ajuta o cauză care este foarte importantă pentru mine. Vreau să las o amintire frumoasă despre viața mea”, a declarat celebra actriță italiană.
   Printre acele bijuterii se numără o pereche de cercei cu perle și diamante realizată în 1964, estimată la 1 milion de dolarti, un inel cu diamant de 19,03 carate, estimat tot la 1 milion de dolari, și un set realizat în 1954, alcătuit dintr-un colier cu diamante o brățară cu diamante, estimat la 500.000 de dolari. Actrița va scoate la vânzare și o pereche de cercei cu smaralde și diamante – pe care i-a purtat la o recepție în 1965, unde a fost fotografiată alături de Salvador Dali – estimată la 250.000 de dolari.
   Gina Lollobrigida, care era studentă la Academia de Arte Frumoase din Roma în momentul în care a fost remarcată, în timp ce participa la un concurs de frumusețe de regizorul italian Vittorio de Sica, spune că în prezent se concentrează asupra sculpturii și că nu mai are nevoie de bijuterii. În ultimii zece ani, sculpturile sale au fost expuse la muzee din Moscova, Paris și Veneția.
   Lollobrigida s-a aflat întotdeauna în umbra Sophiei Loren, deși mulți afirmă că a fost o femeie mai frumoasă decât aceasta. În anii ‘50 și ‘60, Lollobrigida a fost numită „cea mai frumoasă femeie din lume”.  Printre cele mai celebre filme ale sale se numără „Solomon și Sheba”, „Pâine, dragoste și fantezie” și „Notre Dame din Paris”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?