Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

„Am pe spate aluniţe foarte mari. Ce trebuie să fac?”


   O cititoare, Adriana V., în vârstă de 35 de ani, vrea să afle de la medicul Dănuț Ceamburu ce conduită să urmeze în condițiile în care are câteva alunițe mari pe gât, care s-au mărit în timpul sarcinii, iar după ce a născut s-au micșorat, dar nu prea mult. „Am pe spate, la baza gâtului, niște alunițe foarte mari. S-au mărit cât timp am fost însărcinată, apoi, după ce am născut, s-au micșorat, dar tot mari au rămas. Ce să fac? Să le operez, să le dau cu cremă sau altceva? Sunt periculoase, mai că soarele le «vede», fiind la baza gâtului”.
   Medicul Dănuț Ceamburu răspunde: „Trebuie să vă prezentați la un medic dermatolog, care să vă investigheze alunițele și să stabilească ce tratament vi s-ar potrivi. Ar fi indicat să vă prezentați și la un medic endocrinolog, mai ales că spuneți că în timpul sarcinii alunițele s-au mărit. Nu trebuie să vă dați cu niciun fel de unguent, doar trebuie să fiți precaută să nu provocați niciun fel de leziuni la nivelul alunițelor. Indicat ar fi să le feriți de razele soarelui, dar primul pas pe care trebuie să îl faceți este să vă prezentați la un medic dermatolog”.
    Dacă ești bolnav și cauți un remediu, dacă te îngrijorează starea sănătății tale, dacă vrei doar să previi anumite afecțiuni și nu vrei să te plimbi prin spitale, e cazul să ne scrii. Bolile, durerea ne afectează viața, motiv pentru care nu este bine să amânăm la nesfârșit. Medicul Dănuț Ceamburu îți va răspunde, prin intermediul cotidianului nostru, la orice întrebare legată de sănătate. Întrebările pot fi trimise pe adresele de e-mail roxana.sava@monitorulvn.ro, redactie@monitorulvn.ro sau pe adresa str. Bucegi nr. 21, Focșani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?