Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Cod GALBEN de NINSORI şi VISCOL în toată ţara


   Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben valabilă de vineri dimineața până sâmbătă dimineața, atenționând că în vestul, centrul și nordul țării vor predomina ninsorile, în sud și sud-est vor fi ploaie și lapoviță, iar la sfârșitul săptămânii vremea se va răci accentuat în toate regiunile.
   Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, înainte de intrarea în vigoare a codului galben, începând de joi, ora 14.00 și până vineri, la ora 8.00, va ploua în toată țara, iar spre sfârșitul intervalului, în regiunile vestice și nordice ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. „Local se vor cumula cantități de apă de 20-25 l/mp și izolat 35-40 l/mp, în special în jumătatea de sud a teritoriului”, a precizat ANM.
   Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în cursul nopții de joi spre vineri, în sud și sud-vest, unde rafalele vor depăși local 50 – 60 de kilometri pe oră. Codul galben va intra în vigoare de vineri, ora 08.00 și va fi valabil până sâmbătă, la aceeași oră, în toate județele țării. 
   În sud și sud-est vor fi precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, iar rafalele vor depăși local 60 – 70 de kilometri pe oră. În Moldova, ninsorile se vor extinde dinspre nordul regiunii, vântul se va intensifica până la 75 – 80 de kilometri pe oră, iar spre seară și în noaptea de vineri spre sâmbătă va fi viscol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?