Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Caravana filmelor eco, în trei şcoli din Focşani


   Caravana educațională „Guerilla Verde” a poposit, ieri, la trei unități de învățământ din Focșani, pentru a le arăta elevilor, prin intermediul unor filmulețe, cum poate fi protejat mediul înconjurător, dar și cât de utilă și distractivă poate fi reciclarea. Elevii au putut participa la activitate „plătind” cu o doză de aluminiu sau o baterie uzată.
   Coordonatorii acestui proiect au ales Åžcoala „Nicolae Iorga”, Liceul Pedagogic „Spiru Haret” și Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, ei prezentându-le elevilor mai multe materiale video, în care au fost expuse cazuri reale ale unor oameni care au descoperit importanța reciclării, iar acum duc ample campanii de promovare a acestei practici, eficientă în protejarea mediului.
   Totodată a fost prezentată istoria recipientelor de aluminiu, atât de folosite pentru îmbutelierea băuturilor și care pot fi reutilizate la nesfârșit. „Noi avem proiecții doar astăzi în județul Vrancea și sunt foarte multe școli care au trimis mesaje că vor să implementeze acest tip de program de colectare selectivă a bateriilor și a dozelor de aluminiu în cadrul școlilor. Pentru că nu putem să fim prezenți fizic, am tri-mis un program, pentru a putea să își desfășoare activitatea singure, dar au toate materialele la dispoziție. Noi facem acest lucru de 3 ani, facem educație ecologică prin intermediul filmului, pentru că este o modalitate mai apropiată de tipul de învățare și divertisment, combină ambele lucruri pentru tineri”, a spus Nicoleta Talpeș, organizator al Caravanei „Guerilla Verde”.
   La finalul prezentărilor, a fost organizat și un concurs cu întrebări din materialele prezentate, iar cei mai activi dintre elevi au fost răsplătiți cu premii. De asemenea, cele trei unități de învățământ vizitate au primit din partea oaspeților recipiente speciale, unde elevii vor putea aduce baterii uzate sau doze de aluminiu. 
   „Guerilla Verde”, caravana educațională de film cu mesaj ecologic, face parte dintr-un proiect pilot denumit „Better education through innovation” (BETI), care își propune să ajute la educația generației de mâine prin intermediul filmului, prezentat ca parte a tehnologiei digitale și ca metodă alternativă de educație. Proiectul beneficiază de susținere din partea Agenției Naționale pentru Protejarea Mediului.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?