Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Angajaţii DSP, speriaţi de anunţul privind reorganizarea instituţiei


   Anunțul făcut de ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, privind reorganizarea direcțiilor de sănătate publică și a serviciilor de ambulanță, dar și punerea în discuție a unui proiect legislativ în acest sens, i-a speriat pe angajații celor două instituții. Drept urmare, personalul angajat al DSP Vrancea va transmite organelor competente, astăzi, o serie de propuneri referitoare la proiectul reorganizării.
   Zilele trecute, angajații au elaborat o serie de contra-argumente referitoare la măsura reorganizării, iar astăzi acestea, însoțite de tabelul cu semnăturile tuturor angajaților, vor fi transmise conducerii DSP Vrancea, Consiliului Județean, Prefecturii, dar și Ministerului Sănătății. Angajații DSP sunt de părere că în condițiile în care instituția va fi desființată, va crește birocrația.
   Reprezentanții sindicatului Sanitas sar în apărarea membrilor săi. Claudiu Grosu, liderul Sanitas Vrancea, spune că vor fi făcute toate demersurile pentru ca cei 25 de angajați ai DSP, care sunt membri de sindicat, să nu rămână fără locuri de muncă. „Se va forma o comisie la nivelul Federației, care se va întâlni cu reprezentanții Ministerului pentru a stabili clar ce compartimente vor intra în subordinea consiliilor județene, care vor rămâne în subordinea oficiilor județene de sănătate publică. În mod clar, noi vom face toate demersurile pentru ca niciun membru  de-al nostru să nu rămână fără un loc de muncă. Fie că vor fi angajați în spitale, fie că vor intra în noile structuri, ei sunt cu toții buni specialiști, de care populația are nevoie. În aprilie vor mai avea loc întâlniri cu ministrul în acest sens. Plus, Federația Sanitas va trimite o serie de propuneri la proiectul legislativ postat pe site-ul Ministerului, de care sperăm că se va ține cont”,  ne-a declarat Claudiu Grosu, liderul Sanitas Vrancea.
   Reamintim că Direcția de Sănătate Publică (DSP) și Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) vor fi reorganizate. Potrivit unui proiect postat pe site-ul Ministerului Sănătății, „direcțiile de sănătate publică județene se reorganizează în opt autorități regionale de sănătate publică, servicii publice deconcentrate, cu personalitate juridică și în subordinea cărora funcționează 34 de oficii județene de sănătate publică și alte unități cu perso-nalitate juridică, conform prevederilor legale”.
   Proiectul este în dezbatere publică până la 15 aprilie. Cele 34 de oficii județene de sănătate publică nu vor avea personalitate juridică și nu vor fi ordonatoare de credite. În cadrul acestora, va fi un departament de supraveghere în sănătate publică. Potrivit proiectului postat pe site-ul MS, și serviciile de ambulanță vor fi reorganizate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?