Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Pe 2 aprilie încep înscrierile în clasa pregătitoare


   Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare va demara la începutul lunii aprilie, prima etapă urmând a se încheia pe 22 aprilie. În perioada 30 martie-7 aprilie, va fi organizată „Ziua porților deschise” în unitățile de învățământ în care vor funcționa astfel de clase.
   Inspectoratul Åžcolar Județean (ISJ) a publicat lista cu străzile arondate fiecărei unități de învățământ, atât din Focșani cât și din județ. Față de anul trecut, nu există modificări esențiale aduse acestei arondări cu excepția orașului Mărășești, unde s-au schimbat denumirile a două străzi. Directorii unităților de învățământ au obligația de a afișa străzile ce le sunt arondate, pentru ca părinții să fie informați corect cu privire la acest aspect. „A fost trimisă în școli adresă cu metodologia, iar cine a dorit, a putut să vină cu propuneri. Mâine (astăzi- n.r.), vom trimite lista cu pro-puneri Ministerului Educației. Urmează ca în perioada 30 martie-7 aprilie să aibă loc Ziua porților deschise. Directorii vor trebui să afișeze la data de 30 martie arondarea străzilor, care a fost postată și pe site-ul Inspectoratului școlar, iar acolo unde sunt multe solicitări pentru înscriere se pot afișa și criteriile specifice, pentru a ști părinții unde să se orienteze. Sper să nu avem probleme anul acesta”, a precizat inspectoarea Lina Vlăsceanu.
   Va mai exista și o a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare în mai, listele finale urmând a fi afișate pe 24 mai. Înscrierea se face direct la unitățile de învățămant, dar și online, pe site-ul Ministerului Educației, www.edu.ro.
   În clasa pregătitoare se vor putea înscrie, pentru anul școlar 2013-2014, copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2013, inclusiv, iar la solicitarea părinților și cei care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. Copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la 31 august 2013, inclusiv, pot fi înscriși, la cerere, în clasa I, chiar dacă nu au parcurs, anterior, clasa pregătitoare. De asemenea, la solicitarea părinților, în clasa I vor putea fi înscriși copiii care împlinesc 7 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013, inclusiv, dacă eva-luarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei I.

   Arondarea străzilor la unitățile de învățământ AICI și AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?