Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Înşelat de o firmă care intermediază locuri de muncă în Germania


   Un tânăr din Jariștea susține că a fost înșelat de o firmă din Deva, care i-a promis un contract de muncă în străinătate. Cătălin Laurențiu Lupu a sperat la un loc de muncă mai bun și mai bine plătit în străinătate. A găsit într-un ziar național un anunț promițător, ca manipulant pentru demolări în Germania. „Am găsit anunțul într-un ziar național care spunea că selectează muncitori pentru demolări în Germania. Am văzut anunțul pe 15 noiembrie 2012 și am sunat trei zile mai târziu. Mi-au spus că plătesc ei transportul și ni se vor opri bani din prima plată. La fel cazarea și masa. Mi-au spus că plata lunară este de 1.700 de euro. Am primit de la ei un cont bancar și mi-au spus să depun acolo 33 de lei pentru contract. Mi-au trimis prin poștă contractul ca să-l semnez. Am semnat și l-am trimis înapoi. Am plătit la poștă confirmările”, a afirmat Cătălin.
   Ulterior, susține acesta, a trebuit să plătească 36 de euro taxă pentru acte și 250 de lei traducerea contractului în limba germană. „Pe 15 ianuarie era data plecării. Åžtiu că din Focșani nu mai urma să plece nimeni. Vorbisem înainte cu două zile la firmă și mi-au spus că trebuie să ajung la Tîrgu Mureș în Autogară, unde trebuia să găsesc autocarul care pleacă spre Dortmund. Am plecat pe 14 ianuarie din Focșani, am ajuns a doua zi. I-am sunat și mi-au spus că nu trebuia să ajung la Târgu Mureș și mi-au spus că trebuie să mă întorc în Focșani că vine autocarul aici. Am luat trenul înapoi. Mi-au spus să aștept în stație la Capelă, că la ora 03.00 va veni autocarul. Am așteptat, n-a venit și de atunci și-au închis telefonul”, a adăugat tânărul.
   Pentru că s-a simțit înșelat, a strâns toate documentele cu care s-a dus la Poliția Odobești, unde a depus o plângere. „Nu știu dacă îmi voi recupera banii, pentru că am cheltuit cu tot cu drumuri vreo 800 de lei, dar măcar nu vreau să mai pățească alții ca mine”, a afirmat tânărul.
   Polițiștii ne-au confirmat că a fost înregistrată o plângere împotriva unei firme din Deva, depusă de Cătălin Laurențiu Lupu. Sesizarea a ajuns în lucru la colegii din Deva, care vor continua cercetările în acest sens. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?