Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Consiliul Judeţean solicită fonduri pentru drumul judeţean 204P


   Consiliul Județean solicită 1,4 milioane lei de la guvern pentru a realiza lucrările urgente la drumul județean 204P care asigură legătura cu satul Cocoșari, din comuna Gura Caliței. Solicitarea a fost aprobată în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea desfășurată ieri.
   Directorul Romeo Iordache din cadrul Consiliului Județean a arătat că reprezentanții administrației locale din Gura Caliței trebuie să urgenteze discuțiile cu proprietarii de terenuri din zonă pentru a devia traseul drumului județean, astfel încât acesta să poate fi circulabil. În acest moment, fiind vorba de terenuri aflate în proprietate privată, firmele nu pot interveni pentru a lucra la devierea drumului afectat de alunecările de teren. Directorul a explicat că sunt izvoare de apă care antrenează alunecările de teren și trebuie efectuate lucrări complexe în zonă. La Gura Galiței au fost constatate cinci alunecări de teren, care afectează drumul județean 204P, trei ruperi de mal pe pârâul Rașca și opt imobile afectate, din care trei nu mai pot fi locuite, iar familiile trebuie strămutate.
   Alunecări de teren au fost semnalate și în alte comune vrâncene, la Jariștea, Urechești, Vrâncioaia. La Jariștea, două familii sunt în pericol să își piardă locuințele din cauza unor ravene. Lucrările de aici ar urma să fie realizate de către Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare. Directorul filialei județene, Dan Mocanu, a afirmat în cadrul ședinței că a prezentat această situație la București însă ar trebui căutată o soluție cât mai rapid pentru că nu se poate aștepta realizarea investiției prin licitație publică, fiind vorba de o situație de urgență.
   Directorul Romeo Iordache a declarat că drumul județean 205 B, la Urechești, figurează în programul de reparații pentru acest an, iar lucrările vor fi efectuate în limita fondurilor bugetare. De asemenea, DJ 205B este prevăzut în programul de reabilitare cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, deoarece este vorba de o investiție pe care Consiliul Județean nu o poate derula din bugetul propriu. În acest caz, lucrările vor fi derulate în funcție de fondurile alocate de la buget.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?