Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Au furat salamuri şi jucării din hipermarket


   Numărul furturilor de bunuri de pe rafturile magazinelor a crescut considerabil. Aproape că nu există zi în care polițiștii să nu întocmească măcar un dosar penal pentru furt, după ce angajații firmelor care asigură paza supermarketurilor și hipermarketurilor găsesc „cumpărători” cu bunuri dosite pe sub haine. Cel mai des se fură produse alimentare, iar printre cei cercetați sunt și elevi.
   Marți, Ana Maria C., în vârstă de 19 ani, din județul Bacău, a mers la un supermarket din Focșani, de unde a sustras produse alimentare în valoare de 320 de lei. La ieșirea din magazin, agenții de pază, care știu tot ce mișcă printre rafturi, au găsit mai multe batoane de salam și alte produse ascunse sub haine. Agenții de pază au rugat-o pe tânără să rămână în magazin, timp în care ei i-au anunțat pe oamenii legii din cadrul Poliției municipiului Focșani, care s-au deplasat imediat la fața locului. Pe numele tinerei a fost întocmit dosar penal, în care este cercetată pentru furt calificat.
   Alte trei fapte asemănătoare au fost reclamate luni. Doi frați din Răcoasa, Andrei Valentin B. și George B. au furat de pe rafturile unui supermarket bunuri în valoare de 43 de lei. După ce le-au ascuns, băieții au vrut să iasă din magazin. Nu au reușit să treacă de casele de marcat, pentru că au fost opriți de agenții de pază și luați la întrebări. Pentru că nu au avut încotro, băieții au scos bunurile și le-au predat reprezentanților magazinului. Acest lucru nu i-a scutit de dosar penal, în care sunt cercetați pentru furt calificat.
   În aceeași zi, agenții de la pază i-au prins cu bunuri pe sub haine, în valoare de 120 lei, și pe Remus Mădălin D. și Marius Iulian S., ambii din Dumbrăveni. Tot pe 11 martie, polițiștii au întocmit dosar penal de cercetare și pe numele lui Dorinel S., din Vizantea Livezi, și al lui Iulian Vlad S., din Nănești, care au sustras bunuri de pe rafturile unui supermarket, în valoare de 67 lei. De asemenea, pe data de 4 martie au fost întocmite două dosare penale. Unul pe numele Oanei Alexandra N., din Iași, care a sustras jucării și alte bunuri în valoare de 165 lei de pe rafturile unui hipermarket, iar celălalt pe numele lui Eduard Samoil C., care a sustras bunuri în valoare de 530 lei din același hipermarket.
   Alte 22 de dosare penale au fost întocmite în primele două luni ale acestui an pentru furturi de pe rafturile magazinelor. „În primele două luni ale acestui an au fost sesizate și s-au înregistrat un număr de 22 dosare penale pentru furturi din societăți comerciale, a unor bunuri de pe rafuri, prejudiciul fiind de fiecare dată recuperat prin identificarea bunurilor asupra autorilor. Având în vedere că pe raza municipiului Focșani au fost dispuse măsuri pentru asigurarea cu sisteme tehnice de pază și alarmare, dar și sisteme de monitorizare prin camere de luat vederi la toate supermarketurile și hipermarketurile, iar unii dintre autori sunt minori, polițiștii recomandă părinților să conștientizeze urmările săvârșirii unor fapte de acest gen de către copii și să-i supravegheze îndeaproape”, a spus comisarul șef Gicu Avasiloaie, șeful Poliției municipiului Focșani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?