Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Dosarele pentru gradaţiile de merit pot fi depuse între 15 martie – 11 aprilie


   Conducerea Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea a stabilit ieri, în cadrul Comisiei Paritare, punctajele ce vor fi acordate tuturor categoriilor de cadre didactice înscrise pentru concursul gradațiilor de merit.
   Punctajele pe secțiuni vor fi afișate astăzi pe site-ul oficial al Inspectoratului Åžcolar, în așa fel încât profesorii interesați de obținerea gradației să poată completa fișele necesare.
   Depunerea dosarelor care conțin documentele justificative ale cadrului didactic va avea loc în perioada 15 martie – 11 aprilie. Verificarea dosarelor va fi realizată de membrii comisiei de organizare a concursului în perioada 25 aprilie – 3 mai. Această etapă este urmată de cea de verificare a dosarelor în prezența liderilor de sindicat din învățământ, etapă ce se va desfășura tot în perioada 25 aprilie – 3 mai.
   Lista cuprinzând punctajele acordate în urma evaluărilor se va face în perioada 8 – 11 mai, urmând ca afișarea acesteia la avizierul Inspectoratului să se facă în data de 13 mai. Profesorii nemulțumiți de punctajele obținute au posibilitatea să depună contestații în perioada 15 – 17 mai, validarea rezultatelor finale făcându-se pe 26 mai. Tabelul nominal cu personalul didactic nominalizat pentru obținerea gradațiilor de merit va fi înaintat Ministerului Educației, care va emite ordin de acordare a acestora.
   Profesorii vor intra în posesia drepturilor ce le revin odată cu obținerea gradației de merit, adică începând cu data de 1 septembrie. Ei vor fi remunerați suplimentar la salariu pentru o perioadă de cinci ani. Potrivit legislației în vigoare, gradația de merit reprezintă o recunoaștere financiară a performanțelor la catedră ale profesorilor, care rotunjește veniturile acestora cu 25% din salariu. Anul trecut au obținut gradație de merit, la nivelul județului, 219 cadre didactice.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?