Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Exerciţiile fizice prelungesc viaţa


   Sedentarismul se identifică printr-un stil de viață nesănătos și poate avea urmări negative considerabile asupra stării generale.
   Din cauza sedentarismului pot apărea diferite boli precum: hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate și osteoporoză. Membrii Asociației „Salvați o viață” le recomandă vrâncenilor să facă cât mai multe exerciții fizice, deoarece acestea aduc multiple beneficii organismului. „Exercițiul fizic sistematic crește calitatea vieții și induce o imagine mai optimistă despre sine și despre viață. Exercițiul fizic este un factor de combatere a sedentarismului, având o multitudine de avantaje: reduce riscul de mortalitate prin infarct miocardic și accident vascular cerebral, ameliorează hipertensiunea arterială, reduce riscurile de apariție și complicațiile diabetului zaharat, reduce riscul de apariție a obezității, ajută la prevenirea osteoporozei, activează sistemul imunitar și multe altele. Din aceste motive, nu lăsați să treacă nici măcar o zi fără să practicați o activitate fizică de 5 minute”, spune Emilia Åžtefănescu, președintele Asociației.
   Asociația „Salvați o viață” a fost înființată la inițiativa angajaților Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea. Cei care doresc să sprijine Asociația „Salvați o viață” o pot face, în funcție de categoria din care fac parte. Societățile comerciale o pot face prin sponsorizare, în baza Legii nr. 32/1994, aceste sume fiind deductibile în limita a 20% din impozitul pe profit datorat. Persoanele fizice care obțin venituri din acti-vități independente pot efectua sponsorizări, iar salariații pot redirecționa 2% din impozitul anual.
   Codul de identificare fiscală al Asociației este 27802227, iar contul bancar RO45 CRCOX 4001 0000 0242 035.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?