Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Nicolas Maduro promite respectarea testamentului moral al lui Hugo Chavez


   Președintele interimar al Venezuelei, Nicolas Maduro, i-a promis „loialitate până la moarte” președintelui-defunct Hugo Chavez, la sfârșitul funeraliilor de stat la care au asistat 32 de lideri străini și milioane de oameni. Într-un discurs de o jumătate de oră, Maduro a promis să onoreze „testamentul moral” al fostului lider al stângii sud-americane decedat marți de cancer, angajându-se să continue „lupta pentru ajutarea săracilor, pentru educație și pentru o lume mai dreaptă„. „Lupta continuă! Trăiască Chavez! Mereu până la victorie, Comandante!„, a spus Nicolas Maduro, în aplauzele mulțimii, în fața sicriului lui Hugo Chavez.
Deputații Unității Democratice (MUD), principala coaliție a opoziției din Venezuela, au anunțat vineri că nu vor asista la depunerea jurământului de către Nicolas Maduro pentru a deveni președinte interimar, considerând că este o „încălcare a Constituției”.
Pe 11 decembrie 2012, Hugo Chavez l-a desemnat pe Maduro, în vârstă de 50 de ani, să asigure interimatul în cazul în care nu își va putea exercita atribuțiile. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?