Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Petrecere pentru beneficiarele Căminului de bătrâni


   Bunicuțele care locuiesc în Căminul de bătrâni Focșani au uitat de bătrânețe, boli și singurătate, ieri, și s-au distrat cu ocazia zilei de 8 martie. Atmosfera a fost întreținută de Ansamblul artistic al Penitenciarului Mîndrești, care i-a scos la dans pe câțiva dintre cei prezenți. „Cânta cucu-n Bucovina”, „Sărut femeie mâna ta” au fost câteva dintre cântecele care le-au amintit bunicuțelor de tinerețe. Ele au demonstrat celor din jur că vârsta nu reprezintă decât un număr, în actul de identitate. „Încercăm și noi, așa, să ne spunem că viața e roz. Ea de fapt e cam albastră, dar noi o vrem roz, așa că ținem capul sus”, a spus Ecaterina Moise, una dintre locatarele Căminului de bătrâni.
  Sarea și piperul momentului artistic a fost interpretarea monologului Mefisto, de către Åžtefănescu Cosma, deținut în Penitenciarul Focșani, a cărui interpretare a fost dedicată regretatului actor Toma Caragiu. Nu au lipsit nici poeziile și sceneta „Vinderea viei”, care au fost răsplătite cu ropote de aplauze de toți cei prezenți. „Cu ocazia zilei de 8 martie, persoanele private de libertate au oferit doamnelor prezente câte o felicitare și un mărțișor, confecționate manual în cadrul Programului de terapie ocupațională. Această activitate este parte a proiectului «Invitația la o floare», proiect implementat în toate unitățile de detenție din sistemul penitenciar românesc. Impactul pozitiv asupra persoanelor private de libertate, diversitatea și însușirea de noi cunoștințe duc la dezvoltarea de comportamente prosociale”, a precizat, într-un comunicat, subcomisarul Georgeta Gură, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Focșani. 
   Fiecare beneficiară a Centrului a fost felicitată și de primarul Decebal Bacinschi, care împreună cu viceprimarul Tudorel Trofin, le-a oferit câte o floare, crescută în serele de la Mândrești. „Vă doresc «La mulți ani» de Ziua Femeilor și sper ca prin eforturile pe care le facem să nu duceți lipsă de nimic în acest Cămin„, a declarat Decebal Bacinschi.
Mărțișoare de la cuziști
 
   O altă surpriză oferită celor care locuiesc în Cămin a fost făcută de elevii clasei a X-a B de la Colegiul Național Cuza, care le-au oferit câte un mic cadou și un mărțișor lucrat manual. „Acești copii au venit aici la inițiativa lor și au vrut să le ofere câte o mică bucurie celor care locuiesc în Cămin”, a spus profesoara Emilia Poll. „Una dintre colege are un blog și din discuții ne-a venit ideea de a oferi aceste cadouri și aceste mărțișoare celor de la Cămin. Mărțișoarele sunt lucrate manual și ne-au fost donate nouă de către o doamnă”, a declarat Eduard Mîțu, elev în clasa a X-a B. Inițiativa elevilor le-a umplut ochii beneficiarilor cu lacrimi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?