Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Angajatul ARR Bacău şi cei doi instructori auto, trimişi în judecată


   Angajatul ARR Bacău și cei doi instructori auto acuzați de fapte de corupție, au fost trimiși în judecată de procurori. Anchetatorii au finalizat urmărirea penală, începută în decembrie 2012, pe numele lui Viorel Pocovnicu, Paul Ifrim și Ion Pîrvan.
   Ieri, magistrații Tribunalului Vrancea au verificat legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive a inculpaților, ocazie cu care au decis că aceștia pot fi lăsați în libertate, dar fără a părăsi țara. „Dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpaților Pocovnicu Viorel, Pîrvan Ion, Ifrim Paul, cu măsura preventivă a obligării acestor inculpați de a nu părăsi țara, (…)Dispune punerea în libertate a inculpaților „, se arată în încheierea de ședință, care poate fi atacată cu recurs.
   În actul de sesizare a instanței de judecată, Pocovnicu, care este referent examinator în cadrul ARR Bacău, este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Cei doi instructori auto focșăneni, prin intermediul cărora banii ar fi ajuns la Pocovnicu, sunt acuzați de complicitate la dare și luare de mită, dar și de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
   Potrivit anchetatorilor, pe 20 decembrie 2012, în timp ce se aflau în zona RAR Vrancea, Pocovnicu ar fi primit de la denunțător și de la alte șapte persoane suma totală de 450 de lei, pentru ca aceștia să promoveze la proba practică a examenului pentru obținerea certificatului de competențe profesionale de transport marfă și persoane. Banii ar fi ajuns la angajatul ARR Bacău prin intermediul instructorilor auto Ifrim și Pîrvan.
   În rechizitoriu se arată că proba practică a examenului nici nu ar fi mai avut loc, candidații fiind asigurați că au promovat. Actele privind tahografele de parcurs ar fi fost completate în fals de instructori, care ar fi fost determinați să procedeze în acest mod chiar de Pocovnicu. În fața anchetatorilor, Pocovnicu nu a recunoscut fapta, în timp ce cei doi instructori auto au cooperat cu anchetatorii.
   Săptămâna trecută, Viorel Pocovnicu a solicitat eliberarea sub control judiciar, cerere ce i-a fost admisă de magistrații Tribunalului Vrancea. Pocovnicu va rămâne însă în arest până la rămânerea definitivă a hotărârii, mai ales că procurorii au atacat-o cu recurs la Curtea de Apel Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?