Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Trei ambulanţe noi vor intra în dotarea SMURD Vrancea


   Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, va înmâna, azi, reprezentanților ISU Vrancea cheile a trei ambulanțe de ajutor și reanimare care urmează să fie folosite de către SMURD Vrancea. Evenimentul va avea loc în Piața Unirii din municipiul Focșani. Ambulanțele au fost achiziționate în cadrul proiectului „Achiziționarea de echipamente specifice pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenții în situații de urgență, acordarea asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat în regiunea Sud – Est”. Valoarea totală a ambulanțelor destinate SMURD Vrancea este de 1.197.815 lei, respectiv 272.230 Euro.
   SMURD Vrancea va beneficia de cele trei ambulanțe – două ambulanțe de prim ajutor (B) și o ambulanță de reanimare (C) – ca urmare a implementării, de către Consiliul Județean Vrancea și consiliile județene din regiunea de Dezvoltare Sud-Est, a proiectului „Achiziționarea de echipamente specifice pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenții în situații de urgență, acordarea asistenței me-dicale de urgență și a primului ajutor calificat în regiunea Sud – Est”, un program în valoare de 51.514.560 lei (11,7 milioane Euro), finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013.
   Obiectivul proiectului, implementat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sud-Est pentru Situații de Urgență, a cărei membri sunt Consiliile Județene Vrancea, Brăila, Buzău, Constanța, Galați și Tulcea, este acela de creștere a calității serviciilor pentru siguranță publică și de asistență medicală, în situații de urgență și dezastre majore, urmărindu-se astfel sprijinirea unei dezvoltări economice și sociale durabile și echilibrate teritorial, la nivelul Regiunii SUD – EST prin creșterea gradului de siguranță a populației, indiferent de localizarea așezămintelor umane.
   Beneficiarii direcți ai proiectului sunt Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, iar beneficiarii finali sunt aproximativ 2,8 milioane de cetățeni care trăiesc în această regiune. În cadrul acestui proiect vor fi achi-ziționate, pe lângă ambulanțe SMURD, și alte autospeciale de intervenție. Din numărul total de 63 de utilaje achiziționate în proiect, ISU Vrancea urmează să primească 3 autospeciale pentru lucrul cu apă și spumă de capacitate mare, o autospecială pentru descarcerări grele, 3 autospeciale pentru lucrul cu apă și spumă de capacitate medie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?