Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

„Am fost diagnosticată cu Helicobacter. Ce-mi recomandaţi?”


   O cititoare, Ioana I. , de 28 de ani, din Focșani, vrea să afle de la medicul Dănuț Ceamburu ce trebuie să facă în condițiile în care a fost diagnosticată cu Helicobacter Pylori. „Acum doi ani de zile la analizele sângelui mi-a ieșit prezența unui Helicobacter Pylori. Nu am luat niciun tratament de atunci. Vreau să știu dacă îmi afectează în vreun fel starea de sănătate și ce tratament trebuie să urmez. Mulțumesc”.
   Medicul Dănuț Ceamburu răspunde: „Aceasta este o infecție cu germeni care are localizare gastro-duodenală și care provine în urma unui dezechilibru în secreția de enzime și acid clorhidric de la nivelul stomacului care în timp poate duce la gastrită sau chiar la ulcer. Se depistează cu ajutorul unei analize de laborator. Este indicat să vă prezentați la un medic gastroenterolog pentru a vă investiga suplimentar și pentru a vă prescrie un tratament specific. În general, se prescrie un antibiotic și un pansament gastric”.
   Dacă ești bolnav și cauți un remediu, dacă te îngrijorează starea sănătății tale, dacă vrei doar să previi anumite afecțiuni și nu vrei să te plimbi prin spitale, e cazul să ne scrii. Bolile, durerea ne afectează viața, motiv pentru care nu este bine să amânăm la nesfârșit. Medicul Dănuț Ceamburu îți va răspunde, prin intermediul cotidianului nostru, la orice întrebare legată de sănătate.
   Întrebările pot fi trimise pe adresele de e-mail roxana.sava@monitorulvn.ro, redactie@monitorulvn.ro sau pe adresa str. Bucegi nr. 21, Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?