Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Judecătoria Adjud suspendă judecarea dosarelor, pe durata şedinţei CSM


   Judecătorii instanțelor vrâncene care au astăzi ședințe de judecată le-ar putea suspenda preț de câteva minute în semn de protest la adresa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sau pentru a viziona ședința de plen a acestei instituții. Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi ar trebui discutate proiectele privind revocarea din funcțiile de membri ai CSM a judecătorilor Cristi Dănileț și Alina Ghica. Revocarea a fost cerută de judecătorii mai multor instanțe din țară.
   Președinta Asociației Magistraților din România (AMR) Vrancea, judecătoarea Mariana Croitoru, a explicat că nu este o grevă propriu-zisă, iar „judecătorii aflați mâine (astări-n.r.) în ședință pot suspenda în conformitate cu procedura. Fiecare face cum consideră. Depinde cum sunt interesați să vadă șe-dința și cum decide structura care îi reprezintă”.
   Dacă la Tribunalul Vrancea și Judecătoriile Focșani și Panciu nu sunt semne că ședințele s-ar suspenda, reprezentanții Judecătoriei Adjud susțin că vor da curs solicitării AMR. Singurul complet de astăzi de la Judecătoria Adjud va intra în sala de judecată cel mai probabil cu întârziere, asta  depinzând și de cum va răspunde CSM-ul la solicitarea AMR de discutare la începutul ședinței a revocării celor doi magistrați. „La noi s-a hotărât să dăm curs solicitării AMR. Un singur coleg are ședință mâine (n.r. astăzi). Åžedința se va ține și în funcție de cum va fi soluționată cererea AMR în ceea ce privește modificarea ordinii de zi a ședinței de la CSM. Nu putem decât să susținem solicitarea AMR”, a declarat judecătoarea Carmen Comănescu, președinta Judecătoriei Adjud.
   Reamintim că astăzi, pe ordinea de zi a ședinței CSM, la finalul listei, sunt și cererile instanțelor de judecată privind revocarea judecătorilor Alina Ghica și Cristi Dănileț din CSM. În Vrancea, magistrații celor trei judecătorii au votat pentru revocarea lui Dănileț, care reprezintă magistrații de la judecătorii în CSM. AMR a solicitat, zilele trecute, printr-o scrisoare deschisă, revocarea celor doi, în caz contrar rezervându-și dreptul de a face plângere penală împotriva tuturor membrilor CSM pentru abuz de încredere. „Constatăm cu regret că plenul Consiliului Superior al Magistraturii, format din 19 membri, se află în imposibilitatea voită de a lua act, în termen de 15 zile, și de a dispune revocarea celor doi judecători, ignorând dispozițiile legale și voința exprimată de peste 1600 judecători, care au hotărât într-un termen mai scurt revocarea judecătorilor Alina Ghica și Cristi Vasilică Dănileț. În situația în care nu se va da eficiență voinței exprimate de judecătorii ce au înțeles să retragă mandatul de încredere pentru doi dintre membrii aleși, Asociația Magistraților din România își rezervă dreptul de a formula de îndată plângere penală împotriva tuturor membrilor Consiliului Superior al Magistraturii pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu”, se arată în scrisoarea deschisă a AMR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?