Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Copilă de 12 ani, acuzată că şi-a înjunghiat tatăl


   Un bărbat de 54 de ani, din satul Feldioara, comuna Tănăsoaia, a ajuns la spital după ce a fost înjunghiat. Fapta a fost comisă miercuri seara, dar bărbatul a fost consultat de medici abia joi seara. Bărbatul ar fi fost înjunghiat de fiica sa de 12 ani, dar oamenii din comună susțin că aceasta este incapabilă să facă așa ceva. Prin urmare, este luată în calcul și posibilitatea ca bărbatul să fi fost înjunghiat de altcineva.

   O copilă de 12 ani, din satul Feldioara, comuna Tănăsoaia, este cercetată pentru că și-ar fi înjunghiat tatăl. Victima a ajuns la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani, fiind internată în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă. El a fost înțepat cu un cuțit în zona coastelor, fiindu-i afectat un plămân. Victimei i-a fost montat un tub de dren.
   Incidentul s-a petrecut miercuri seara, iar medicii și polițiștii din Adjud au fost anunțați abia joi seara, în jurul orei 20.00. Cadrele medicale au fost cele care au sesizat poliția. Din reclamație reiese că Emilian M. a fost înjunghiat de fiica sa de 12 ani. Totul ar fi pornit în urma unor neînțelegeri și din cauza consumului de alcool. Potrivit unor surse, tatăl fetiței, Emilian M., băut fiind, ar fi început să-și lovească nevasta și să distrugă bunurile din casă. Toată scena s-a petrecut sub ochii fetiței de 12 ani, care i-a cerut tatălui să se calmeze. Văzând că el nu încetează, fata l-ar fi înțepat cu cuțitul pe care îl avea în mână, în zona costală.
   Bărbatul a ajuns la spital la o zi de la comiterea faptei, în prezent fiind internat în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Medicii spun că starea sa de sănătate este bună. Bărbatul a fost diagnosticat cu „pneumotorax stâng post plagă înjunghiată 1/3 superior hemitorace stâng, vechi de 24 de ore”.
   Purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, inspectorul Bogdan Toader, ne-a confirmat că Poliția municipiului Adjud a fost sesizată despre acest incident și că se efectuează cercetări. Polițiștii nu au oferit și alte informații despre cele întâmplate la Tănăsoaia.
   Directorul Åžcolii Tănăsoaia, unde fetița este elevă, spune că joi, aceasta a fost la școală și că nu a lăsat să se înțeleagă că în familia sa s-ar fi petrecut ceva grav. „Fetița provine dintr-o familie cu probleme, dar la școală nu a făcut niciodată probleme. Este un copil liniștit și nu a dat semne că s-a întâmplat ceva acasă. Joi, ea a fost la școală. Este un copil slab la învățătură, dar nu a avut niciodată un comportament violent”, a spus Ileana Marcu, directorul Åžcolii Tănăsoaia.

Nu este exclus ca fapta să fi fost comisă de altcineva

   Chiar dacă din sesizare reiese că fata și-a înjunghiat tatăl, sunt și voci care spun că nu ar fi așa. Potrivit localnicilor, fata ar fi prea cuminte ca să facă așa ceva, oamenii precizându-ne că nu este exclus ca ea să fi luat vina asupra sa, iar fapta să fi fost comisă de un alt membru al familiei. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, în cauză efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor. Procurorul de caz, Liviu Oprișan, nu ne-a putut oferi informații despre caz, el precizând doar că „situația nu este lămurită și se efectuează cercetări”
   Primarul comunei Tănăsoaia, Romeo Vulpe, spune că ancheta a fost preluată de procurori și că tot ce știe este că fata este un copil cuminte. „Este o familie de oameni nevoiași. Mai consuma alcool, dar să fie violent nu știu și nici nu am fost sesizați vreodată cu privire la acest lucru. Au mai mulți copii, doi sunt plecați în străinătate, și locuiesc într-o casă modestă. Cazul a fost preluat de procurori. Organele de cercetare vor stabili ce s-a întâmplat, nu putem spune noi nimic. Noi știm doar că acest copil este un copil cuminte”, a precizat edilul. Ieri după-amiază, fetița a fost adusă în Adăpostul Temporar al DGASPC Vrancea.
   Nu este pentru prima dată când o copilă de 12 ani este cercetată pentru tentativă de omor. În urmă cu doi ani, o fată de 12 ani, din comuna Vârteșcoiu, și-a înjunghiat prietenul, în vârstă de 22 de ani, în zona inimii. În primă fază, fapta fetei din Vârteșcoiu a fost încadrată la lovire. În urma constatărilor medico-legale, s-a constatat că viața tânărului de 22 de ani a fost pusă în pericol, motiv pentru care fapta a fost încadrată la tentativă de omor. Fapta a fost comisă în seara zilei de 28 decembrie 2010. Scena s-a consumat acasă la fată. Ea nu vroia să mai continue relația cu băiatul pe care l-a înjunghiat, iar la aflarea veștii acesta ar fi atacat-o, iar ea l-a înțepat cu cuțitul în zona inimii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?