Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Hoţi de componente de cale ferată, anchetaţi de poliţişti


   Doi bărbați din Odobești sunt cercetați de polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare (TF) Focșani pentru că au furat componente de la calea ferată. Valoarea prejudiciului este de 5.100 lei. În ziua de 18 februarie, oamenii legii au fost informați că persoane necunoscute au furat de pe linia de cale ferată Focșani – Odobești material mărunt. În urma verificărilor efectuate, o zi mai târziu, polițiștii de la TF au stabilit că principalii suspecți sunt Răzvan Mihăiță M., de 22 de ani, și Ionel G., de 32 de ani, ambii din Odobești. „Acestora li s-a probat faptul că în perioada decembrie 2012 – februarie 2013, au sustras de pe linia de cale ferată Focșani – Odobești, 110 bucăți eclise metalice și 222 buloane orizontale, componente ce asigurau prinderea liniei. Comiterea faptei a fost înlesnită și de faptul că linia de cale ferată se află în conservare, în prezent nemaifiind circulată, iar revizia acesteia se face trimestrial. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale”, a transmis ofițerul de presă al IPJ Vrancea, inspector Bogdan Toader.
   Aceasta este cea de-a doua faptă de furt de componente de cale ferată, soluționată în ultimele două săptămâni. La începutul săptămânii trecute, persoane necunoscute au sustras două mecanisme de acționare și înzăvorâre a macazurilor, din triajul stației CFR Focșani. În urma sesizării primite, polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Focșani au început verificările pentru identificarea autorilor, iar miercurea trecută i-au prins. După ce au fost audiați, Ioan Pleșcan, de 36 de ani, și Nicușor Amăriuți, de 22 de ani, ambii din Mărășești, au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore. Joia trecută, cei doi bărbați, care nu sunt la prima abatere, au fost prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă și au primit mandate pentru 29 de zile.
   După ce au furat mecanismele, cei doi le-au făcut bucăți și le-au dus la un centru de colectare a fierului vechi. Prejudiciul, de aproximativ 11.000 lei, nu a putut fi recuperat, în condițiile în care mecanismele au fost mărunțite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?