Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: De Dragobete, Grup ACT vă invită la „Un gest de dragoste“


   „Un gest de dragoste” este intitulat ineditul concurs la care doi tineri din urbea noastră, Ionuț Barbu și Robert Drîlea, de 32 respectiv 31 de ani, îi invită pe toți îndrăgostiții din Vrancea, cu vârste de peste 18 ani, să participe! Astăzi și mâine sunt ultimele zile de înscriere și acest lucru îl puteți face accesând pagina de socializare Facebook http://www.facebook.com/GrupACT, și dând un Like și un Share public, imaginii care anunță concursul.
   Perechea de îndrăgostiți care va fi desemnată câștigătoarea acestui concurs prilejuit de Sărbătoarea Dragobetelui va avea parte de o cină romantică și o noapte specială, suportate de Pensiunea „Sara”. Organizatorii spun că până în prezent s-au înscris peste 200 de tineri, mulți dintre ei manifestându-și entuziasmul pentru această originală inițiativă on-line.
    Potrivit regulamentului de participare publicat pe pagina de Facebook a Grup ACT, înscrierile se pot face inclusiv mâine, până la ora 20.00. Sâmbătă, 23 februarie, la ora 10.00, va fi desemnat câștigătorul, plus doi de rezervă, printr-o tragere la sorți filmată, cu ajutorul site-ului www.random.org. Câștigătorul va fi făcut public pe pagina de Facebook a concursului, până cel târziu în data de 23 februarie, ora 14.00 și va trebui să se prezinte la ridicarea premiului, obligatoriu cu partenerul/partenera.
   Câștigătorul va fi anunțat și în paginile „Monitorului de Vrancea”. „Concursul de Dragobete ne-am gândit să-l organizăm atât pentru promovarea acestei zile tradiționale românești, cât și pentru a aduce mai aproape oamenii, unii de ceilalți. Am constituit, practic, Grup ACT, pentru că vrem cu adevărat să mișcăm ceva în domeniul social din județul nostru. Încercăm ca prin toate acțiunile noastre on-line să aducem mai aproape, de exemplu, societățile de potențialii clienți, să cunoaștem noi oameni care să dea o mână de ajutor, să se implice atunci când vom desfășura și alte genuri de acțiuni”, a spus Ionuț Barbu.
    El a precizat că împreună cu Robert, partenerul său, a demarat deja, pe aceeași pagină de Facebook, și înscrierile în următorul concurs, „8 Martie, timpul frumuseții”. Participantele trebuie să aibă minim 14 ani împliniți, cea mai norocoasă dintre ele urmând să câștige un pachet de înfrumusețare, constând în tuns, coafat și o manichiură la alegere, oferit de Coafor Elegant din Focșani. Tot ce trebuie să facă doamnele și domnișoarele care doresc să participe este să dea Like la pagina GrupACT – http://www.facebook.com/GrupACT – și Share la poza concursului.
   Câștigătoarea va fi trasă la sorți tot cu ajutorul site-ului Random.org și numele ei va fi făcut public pe data de 7 martie, pe pagina de Facebook, Grup ACT, dar și în paginile cotidianului nostru.

„Acțiune, impact, rezolvare”…

    …este logo-ul sub care, în decembrie 2012, Ionuț și Robert au pornit inițiativa lor de îndemnare la implicare socială – prin diverse acțiuni, cum sunt cele două concursuri promovate on-line – a tinerilor și nu numai, din județul nostru. Ei au creat Grup ACT și pagina de Facebook a acestuia, neputând să rămână indiferenți la nevoi, suferințe și nedreptăți. „Anul trecut, cu prilejul Sărbătorilor de iarnă, am format un grup de prieteni și împreună am mers cu daruri la copiii cu dizabilități din Centrele „Prâslea” și „Harap Alb”. Ideea aceasta a fost a lui Robert. Am luat legătura cu cei ce au diverse firme, a contribuit fiecare cu cât a putut. Au fost mulți care au donat jucării, haine, toată lumea a primit acțiunea noastră foarte bine. Așa că am reușit să mergem la copii, le-am dus daruri, am vorbit cu ei și intenționăm să mergem din nou acolo, pe 1 iunie. Ne gândim ca pe viitor să găsim chiar și un doctor care, în regim de voluntariat, să meargă să îi consulte o dată sau de două ori pe săptămână”, a explicat Ionuț.
   Faptul că este blogger și web designer, având, deci, suficientă experiență în mediul online, a constituit un mare avantaj în derularea cu succes a primei lor acțiuni de ajutorare. „Am avut intrarea oarecum pregătită. Cu Robert m-am cunoscut tot online, el având aceeași pasiune pentru mediul virtual și pentru voluntariat. Am observat că în ceea ce privește strângerea de fonduri sau ajutoare, mulți dintre oameni nu se implică pentru că nu au încredere în organizatori. Există, ca să spun așa, neimplicare prin neîncredere. Așa că, dorind să ne lărgim sfera de cunoștințe și pentru ca acestea să aibă încredere atunci când vom organiza un proiect social și să se implice, facem aceste evenimente sociale, cum sunt aceste concursuri. În felul acesta vom avea legăturile deja stabilite cu din ce în ce mai mulți utilizatori de Facebook și bloggeri și atunci când vom avea nevoie, poate ne vor sprijini contribuind sau măcar promovându-ne acțiunile”, a spus Ionuț Barbu, care are propriul său blog ce poate fi citit accesând: http://www.jurnaldeblog.ro

Voluntariatul, un stil de viață

    Robert Drîlea, partenerul lui Ionuț în acest demers spre omenie, este contabil și, în mod absolut evident, un luptător dedicat drepturilor oamenilor și mai ales, a celor cu handicap. Spune că tot ce face, face cu responsabilitate născută din pasiune. A creat, astfel, două site-uri, unul referitor la meseria lui, altul referitor la autoturisme, ce pot fi accesate la adresele: http://www.econtabil.info/ și http://www.eblogauto.info/
    Robert cunoaște îndeaproape greutățile și piedicile cu care se confruntă persoanele cu dizabilități, în special cele cu handicap locomotor, iar prin crearea Grup ACT și prin acțiunile ce vor fi derulate de acum înainte, în regim de voluntariat, dorește să reușească să trezească atât conștiințele semenilor, cât și încrederea în ei înșiși și puterea de a lupta pentru drepturile ce li se cuvin, a celor cu dizabilități. „Vrem cu adevărat să mișcăm ceva în domeniul social, am creat această pagină a Grup ACT pentru comunitate, astfel încât cei care vor să ni se alăture, să ne contacteze, să vină cu sugestii, cu idei, să o poată face”, au spus cei doi prieteni.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?