Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Judecătorul Teodorescu va fi înmormântat în cimitirul „Sfântul Mina“


   Sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului judecător Vasile Teodorescu este depus în capela Bisericii „Sfântul Pantelimon” de la Spitalul Județean Focșani. Înmormântarea va avea loc joi, în cimitirul „Sfântul Mina” din cartierul Bahne. Vasile Teodorescu a fost judecător, iar după ce s-a pensionat a intrat în Baroul Vrancea ca avocat. Potrivit reprezentanților Baroului, acest lucru se întâmpla pe 1 octombrie 2006.
   În ultima vreme, Vasile Teodorescu s-a luptat cu o boală incurabilă, dar a continuat să vină la instanța de judecată până în urmă cu trei săptămâni. Avea clienți de reprezentat, așa că nu și-a neglijat profesia, mai ales că nora sa, Monica Teodorescu, este tot avocat. Atât colegii judecători cât și avocații au numai cuvinte de laudă pentru omul și magistratul Vasile Teodorescu. „A fost o persoană deosebită. Când am venit acum 11 ani judecător la Tribunalul Vrancea, dumnealui era șeful Secției Penale. Era o persoană cu acel profil special al celor care lucrează în dreptul penal, un bun psiholog și un bun profesionist. Deși în ultimii ani a lucrat la avocat, a fost judecător de carieră”, a declarat judecătoarea Mariana Croitoru, vicepreședinta Tribunalului Vrancea.
   Vestea trecerii în neființă a colegului lor, i-a întristat pe avocați. Åži ei au cuvinte de laudă la adresa lui Vasile Teodorescu. „A fost avocat în Baroul Vrancea mai mulți ani. Înainte de a intra în Barou a fost judecător. Era un om serios și un specialit în domeniul Dreptului Penal. A fost un bun coleg și am colaborat foarte bine, chiar și în perioada când era judecător. Era un om civilizat, căruia i-a plăcut să fie în anturajul colegilor, a venit la instanță până acum trei săptămâni, deși suferea de o boală incurabilă”, a declarat avocatul Ioan Ioanovici, decanul Baroului Vrancea.
   Vasile Teodorescu a murit duminică, de-a lungul vieții fiind judecător, președinte al Asociației Magistraților din România-filiala Vrancea, avocat, dar și purtător de cuvânt al Tribunalului Vrancea. Avea doi fii, Adrian și Ionuț. Era căsătorit cu Valeria Teodorescu, fost director economic al Consiliului Județean Vrancea.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?