Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

VIDEO și GALERIE FOTO: Vrâncenii continuă protestele din Piaţa Unirii


  

 

Protestele continuă în Piața Unirii din Focșani. Manifestanții au scandat și ieri seară „Jos Băsescu”, „Alegeri anticipate!”, „Ungureanu UTC-ist, comunist și securist!”, „Ungureanu nu uita suntem și împotriva ta!”, „Jos Guvernul Securist!”. Oamenii speră ca odată cu venirea primăverii, numărul protestatarilor să crească, iar rezultatul final să fie schimbarea guvernului și demiterea lui Traian Băsescu.  „Acești oameni au adus în țara noastră numai sărăcie. După cum știți, Bă-sescu încearcă pe toate fronturile și cu toate puterile lui, să stea la putere și să manipuleze țara așa cum vrea el. Noi ne luptăm cu toții aici pentru libertatea și viitorul acestei țări. După cum știți, minciunile pe care le-au răspândit, promisiunile pe care ni le-au dat ne-au adus în pragul sărăciei. Încă o dată trebuie să strigăm cu toții, să îi reamintim lui Băsescu că nu îl mai dorim. Noi ne facem auziți în toate orașele țării, iar odată cu venirea primăverii, noi sperăm ca să-l dăm jos pe acest Băsescu care ne-a adus numai fraudă și minciună. De aceea dorim să fim liberi într-o țară democratică, într-o Românie fără corupție, într-o Românie liberă”,  a declarat unul dintre cetățenii prezenți la manifestația din Piața Unirii.
   Ion Gălățeanu Penciuc este un pensionar din Broșteni care participă aproape zilnic la proteste. Acesta crede că este nevoie de curaj ca să vii să protestezi, dar că altfel nu se poate înfăptui schimbarea. „Åži pe ger și pe vreme bună vom protesta și nu ne lăsăm până când nu vom scăpa de Băsescu. Ne-a nenorocit și ne-a îndatorat țara. Toată gașca lor a căutat să-și facă vile, să-și facă fel și fel de averi și noi ne-am nenorocit. Eu sunt pensionar, bolnav, vai de capul meu. Femeia mea este bolnavă, este la pat, am lăsat-o acasă și am venit aici. Până nu scăpăm nu ne lăsăm. I-aș spune lui Băsescu să plece de bună voie și poporului i-aș spune să îl judece. El până la urmă va fi judecat de poporul acesta. Åži Guvernul tot la fel va păți pentru că este securist. Să vină la putere niște oameni nepătați, necorupți. Avem în toate partidele oameni capabili, conștienți și cinstiți. Ä‚sta a fost un șmecher, un mincinos a fost pentru noi. Când iese la televizor numai râde, a căutat să râdă de toți. Åži de armată, și de poliție și de tot poporul. Nu-l mai suportăm.  Am copii, dar nu au curajul să vină, așa cum fac mulți. Trebuie să găsească curajul să spună care  e treaba, că nu se mai poate”, a declarat Ion Gălățeanu Penciuc.
   Protestatarii nu vor să mai acorde o a doua șansă acestui regim politic pe care îl consideră corupt. Aceștia susțin că vor ieși în stradă până când vor găsi un alt președinte pentru popor. „Caracatița și mafia din România ne-au scos în stradă, nu pot să suport când văd că iau bani de la pensii și de la salariile oamenilor , că nu au bani în buget. Au făcut împrumut de au îndatorat și nepoții noștri.  S-au împrumutat de miliarde de euro și nu se vede nimic făcut. Fac câte zece metri de autostradă și aia se dărâmă a doua zi. Nu se fac recepții la lucrări, nu se poate ca banii să treacă pe sub mână și să nu se facă nimic. Mesajul meu pentru președinte este să ne lase”, a declarat un pensionar venit la protest. 
   Nivelul de trai scăzut și scumpirile la alimente sau la utilități sunt cauza pentru care vrâncenii ies în piață. „Am mai bine de trei săptămâni de când vin aici. Protestez ca să am un loc de muncă. Nu avem unde munci. Am lucrat până acum, era la un patron străin care ne plătea prost și stătea numai cu camerele de luat vederi pe noi. Toate astea pleacă de la președinte care nu ține cu oamenii. Trage focul pe turta lui cum se spune pe românește. Åži Guvernul este din aceeași categorie, și cel care a fost și cel care este. O ducem foarte greu și vom protesta în continuare atât cât va fi nevoie ca să se schimbe ceva în țara asta”, a spus Marin Petrică de la Broșteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?