Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO : Odobești. Investiții de 60 de milioane de lei în Cartierul Mihai Sturza


Cartierul Mihai Sturza al orașului Odobești va beneficia în perioada următoare de cele mai multe investiții care s-au realizat vreodată în istoria acestuia. Primăria Odobești, în parteneriat cu Consiliul Județean Vrancea, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Compania Națională de Investiții vor derula ample proiecte de infrastructură socială și edilitară, din care amintim: construcția de locuințe sociale, reabilitarea drumurilor de exploatație agricolă, construirea unei grădinițe. Valoarea totală a investițiilor din acest cartier este de aproape 60 de milioane de lei.

    Cartierul Sturza al orașului Odobești va beneficia în perioada următoare de cele mai multe investiții care s-au realizat vreodată în istoria acestuia. Autoritățile locale din Odobești continuă proictul privind construcția de locuințe. Practic, în Cartierul Mihai Sturza vor fi construite 348 de locuințe. Astfel, vor fi construite 4 blocuri cu destinația locuințe sociale care vor avea 60 de apartamente, 4 blocuri cu destinația locuințe pentru chiriașii evacuați din case naționalizate, care vor avea 64 de locuințe, 6 blocuri de locuințe de necesitate care vor avea 96 de apartamente și 8 blocuri ANL care vor avea 128 de apartamente. O mare parte din aceste locuințe vor fi finalizate anul acesta, multe dintre blocuri aflându-se în diverse stadii de execuție în cartierul Mihai Sturza. Valoarea totală a locuințelor mai sus menționate este de peste 53 de milioane de lei. „În total vor fi construite 348 de locuințe noi în Cartierul Mihai Sturza din Odobești.  Sperăm ca odată finalizate aceste ansambluri de locuințe să rezolvăm în mare parte problema locuințelor sociale, de necesitate și pentru tineri din orașul Odobești”, a precizat primarul Daniel Nicolaș. Cele 348 de locuințe sunt construite în cartierul Mihai Sturza, str. Dimitrie Constantinescu, din Odobești. Fiecare bloc va fi format din demisol, parter, două etaje și mezanin. Proiectul mai prevede realizarea de spații de parcare și locuri de joacă. Primarul Daniel Nicolaș a ținut să reamintească faptul că în perioada 2004-2015 s-au construit locuințe ANL – garsoniere și apartamente cu 2 camere, 4 blocuri cu 64 unități de locuit în cartierul  Mihai Sturza, 3 blocuri cu 48 unități de locuit pe str. Smârdan, locuințe sociale, formate din  garsoniere și apartamente cu 2 camere, 3 blocuri cu 48 unități de locuit situat pe str. Muncii, dar și 1 bloc cu 16 unități de locuit, situat pe str. Åžtefan cel Mare.

Lucrări de asfaltare la drumuri de exploatație agricolă

    De asemenea, Primăria Odobești a demarat lucrările de asfaltare a unor drumuri de exploatație agricolă. Este vorba despre asfaltarea a aproximativ 8 kilometri de drumuri agricole care deservesc o suprafață agricolă de aproximativ 480 hectare de vie. Aceste drumuri fac legătura între DN 2M și DN 2D, dar și între Cartierul Sturza, strada Podgoriei, strada Mărășești. Primarul Daniel Nicolaș a declarat că asfaltarea acestor drumuri le creează odobeștenilor accesul mult mai ușor către proprietăți. „Am demarat proiectul de investiții privind modernizarea drumurilor de exploatare agricolă. Odobeștiul este prima localitate din România care a semnat contractul de finanțare nerambursabilă de un milion de euro pentru modernizarea drumurilor de exploatare agricolă. Prin intermediul acestui proiect vor fi modernizați și asfaltați aproximativ 8 kilometri de drumuri agricole care deservesc o suprafață agricolă de aproximativ 480 hectare de vie, drumuri care fac legătura între DN 2M și DN 2D, dar și între Cartierul Sturza, strada Podgoriei, strada Mărășești”, a precizat primarul orașului Odobești.
    Daniel Nicolaș a susținut că Primăria Odobești mai are depuse spre finanțare un proiect de asfaltare a tuturor străzilor din Cartierul Sturza, un proiect de refacere a străzilor Sf. Ilie și Panduri, dar și modernizarea străzii Gării din Cartierul Unirea. „Locuitorii orașului Odobești trebuie să mai știe că în anexa Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a fost prins spre finanțare și proiectul de modernizare a Grădiniței din Unirea, în vederea înființării grupelor cu program prelungit, proiect în valoare de 1,3 milioane de lei. Prin acest proiect se reabilitează și modernizează întreaga clădire a grădiniței creându-se condițiile necesare înființării a două grupe cu program prelungit, sală de festivități, anexe, cabinet medical triaj, loc de joacă”, a mai spus primarul Daniel Nicolaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?