Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Femeia care şi-a ucis soţul cu toporul, arestatã preventiv


   Cheașna Draghia, femeia din Terchești, comuna Popești, care și-a ucis bărbatul cu câteva lovituri de topor, a fost arestată preventiv ieri, măsura fiind dispusă de magistrații Tribunalului Vrancea. Ieri dimineață, femeia, care are 54 de ani, a fost adusă din nou în fața procurorilor, ocazie cu care a declarat că își menține declarația dată cu o zi înainte. Cheașna a recunoscut fapta și a spus că regretă ceea ce a făcut. Ulterior, a fost dusă în fața judecătorilor de la Tribunalul Vrancea, fiind propusă pentru arestare preventivă. „Dispune arestarea preventivă a inculpatei Draghia Cheașna pe o durată de 29 zile, începând cu data de 18.02.2013 și până la data de 18.03.2013, inclusiv.(…) dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. Conform articolului 137/1 alineat 2 Cod procedură penală, despre arestarea preventivă a inculpatei va fi înștiințată familia acesteia”, se arată în hotărârea pronunțată de judecători, care nu este definitivă, putând  fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Galați.
   Reamintim că în dimineața zilei de 17 februarie, Cheașna și soțul său Costică, cu patru ani mai în vârstă, au consumat câte o litră de vin. Apoi, femeia a pus mâna pe topor și cu tăișul i-a aplicat soțului întins pe pat câteva lovituri care l-au lăsat fără viață. După comiterea faptei, aceasta a mers la o vecină și i-a spus că a fost plecată în sat după băutură, iar când s-a întors și-a găsit soțul mort. Vecinii au alertat poliția.
   În fața anchetatorilor, femeia a recunoscut că și-a ucis soțul. Ea a susținut că acesta i-a propus o partidă de sex oral, motiv pentru care s-a înfuriat și l-a lovit. Cheașna a recunoscut că de câțiva ani, de când a murit mama sa, consuma băuturi alcoolice cot la cot cu soțul. Aveau căni la fel și chiar își împărțeau băutura frățește. Sâmbătă seara au consumat împreună țuică, iar duminică dimineața au trecut pe vin. La trei ore de la comiterea crimei, femeia avea o alcoolemie de 0,65 miligrame per litru în aerul expirat,  ceea ce înseamnă o valoare dublă în sânge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?