Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Voluntari în creşele din Focşani


   Åžapte persoane din Focșani și-au rupt din timpul lor liber pentru a desfășura activități de voluntariat la Creșa nr. 1 și Creșa nr. 7, din Focșani. Acest lucru a fost posibil printr-un proiect intitulat Voluntariat pentru o educație timpurie (VET) desfășurat de Serviciul Public de Asistență Socială (SPLAS), cu ajutorul filialei de Cruce Roșie Vrancea. Cei șapte voluntari s-au jucat, au desenat, cântat sau au participat la diverse activități educative, timp de minim două ore pe săptămână, cu micuții care își petrec timpul la creșă. Voluntarii au fost selectați de către Fundația de Cruce Roșie Vrancea. „Printre aceștia s-au numărat fie profesioniști care se aflau în căutarea unui loc de muncă și prin această activitate și-au îmbogățit CV-ul fie persoane care erau întreprinzători privați și care pur și simplu au vrut să se implice și să ajute”, ne-a declarat Alina Gîrleanu, asistent social la SPLAS.
   Cu toate aceste persoane a fost încheiat un contract de voluntariat, iar la sfârșitul perioadei au primit un certificat de voluntar. Alături de acești voluntari, 29 de elevi de la Liceul Pedagogic Spiru Haret din Focșani din clasa a IX-a de educatori-puericultori, organizați în echipe de câte șapte tineri, au realizat practica de specialitate în cadrul Creșei nr. 7 din Focșani. „Aceștia sunt tot timpul supravegheați și ajutați de către personalul de specialitate al creșei”, ne-a declarat Mihai Ciubotaru, directorul SPLAS.  Elevii au experimentat cu succes în cadrul programului educativ, cutia Discovery donată de Fundația Siemens România cu ajutorul căreia copiii au făcut experimente științifice. „Această cutie cuprinde materiale pentru experimente științifice adaptate pentru copiii cu vârsta între 3 și 6 ani în domeniul energiei, electricității, mediului înconjurător și sănătății”, ne-a precizat Mihai Ciubotaru.

Voluntarii, așteptați și în acest an

   Cei care doresc să facă voluntariat sunt așteptați și în acest an și se pot adresa Filialei de Cruce Roșie Vrancea. Principala condiție este să le placă să-și petreacă timpul liber în compania copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. „Sunt pasionată de voluntariat încă din clasa a-VIII-a și când am auzit că este vorba de copiii de la creșă m-a motivat și mai mult pentru că sunt foarte drăgălași. Intenționez să merg din nou în luna martie pentru că m-am atașat de ei foarte mult. Împreună ne jucăm, dansăm, în special după amiaza după ce ei se trezesc și au un program mai lejer”, ne-a declarat Daniela Gulerez , voluntar în cadrul proiectului VET și elevă în clasa a XI-a la Liceul „Spiru Haret” din Focșani.
   Conducerea Serviciului Public Local de Asistență Socială a precizat că voluntariatul este extrem de binevenit în contextul crizei de personal cu care se confruntă cele două creșe, ca de altfel majoritatea instituțiilor bugetare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?