Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO şi GALERIE FOTO: Primarul Bacinschi: ”Îmi cer scuze cetăţenilor municipiului Focşani pentru modul în care arată străzile”


   Edilul a recunoscut că unele lucrări au fost făcute de mântuială și că circulația în oraș se desfășoară cu dificultate. Bacinschi îi anunță pe focșăneni că în următorii doi ani situația nu se va schimba, alte străzi urmând să fie sparte pentru schimbarea rețelelor termice. Primarul apelează la înțelegerea cetățenilor, care mai au de îndurat ceva timp până să circule pe străzi asfaltate.

   Mai multe străzi din Focșani arată ca după un bombardament și fac zile amare șoferilor. Pentru montarea conductelor de apă și canalizare au fost sparte străzi și, în unele locuri, în prag de iarnă, constructorul a uitat sau a acoperit de mântuială gropile. Rezultatul este că pe străzile unde s-a intervenit circulația se desfășoară cu mare greutate, craterele fiind acoperite cu pietriș. Este vorba despre străzile Anghel Saligny, 1 Decembrie,  Cuza Vodă, Comisia Centrală, Brăilei, Pictor Grigorescu și pasajul Vâlcele.
    Primarul Decebal Bacinschi și-a cerut ieri scuze cetățenilor pentru modul în care arată aceste străzi, dar, în același timp, i-a anunțat că în următorii doi-trei ani situația nu se va schimba prea mult, întrucât continuă lucrările la sistemul de alimentare cu apă și, ulterior, va începe reabilitarea rețelelor termice, când vor fi sparte alte străzi. Edilul apelează la înțelegerea focșănenilor, spunând că aceste investiții cu bani europeni implică și astfel de sacrificii, cum ar fi îngreunarea traficului. „Îmi cer scuze cetățenilor municipiului Focșani pentru modul în care arată străzile. Mai rău este că nu am terminat nici măcar o treime din aceste proiecte pe care le avem de făcut în municipiul Focșani în următorii doi ani. Å¢inând cont că sunt sume mari obținute de la Uniunea Europeană, aportul nostru fiind de 2% sau 5%, o valoare foarte mică, cred că merită să facem acest efort și în același timp aș ruga cetățenii din municipiul Focșani să înțeleagă că în următorii doi-trei ani vor fi probleme din punct de vedere al circulației, al drumurilor, al trotuarelor. Încercăm, împreună cu cei care se ocupă de aceste investiții, să ținem din scurt aceste lucrări, dar cu o parte din ele am intrat în perioada de iarnă. Nu putem în această perioadă să executăm niște lucrări pentru buna circulație a autovehiculelor în municipiul Focșani”, a declarat primarul Decebal Bacinschi.    
   
Gropile, acoperite cu piatră

   Primarul a recunoscut că unele lucrări au fost făcute de mântuială și că din această cauză circulația în oraș se desfășoară cu dificultate pe timp de iarnă. „Este adevărat că și în lunile noiembrie, decembrie, ianuarie constructorul a încercat să intervină în anumite zone, acolo unde am avut probleme mai mari. Am avut probleme de tasări în această iarnă și pe 1 Decembrie, și pe Anghel Saligny, din cauza faptului că lucrările nu au fost realizate corespunzător. Noi când am fost acolo, într-adevăr, lucrau, dar sunt mulți constructori și nu ai cum să îi verifici pe toți. Din acest motiv cred că am încurcat puțin și circulația. Uitați-vă ce e pe pasajul Vâlcele, pe 1 Decembrie, Anghel Saligny, Cuza Vodă, Comisia Centrală. Aici constructorul a intervenit și nu a avut timp să refacă străzile așa cum au fost și din acest motiv situația este aceasta. La acest moment nu putem decât să intervenim cu niște piatră, pe care să o compactăm, cât de cât să asigurăm o circulație normală în municipiu”, a mai spus primarul Bacinschi. Acesta face apel la înțelegerea focșănenilor în această perioadă și îi roagă să circule cu atenție în zonele afectate. Edilul a spus că șoferii care au suferit daune la autoturisme din cauza gropilor pot sesiza constructorul, care este responsabil de calitatea lucrărilor pe străzi. „Nu este vina noastră. Dacă cetățenii ne dau în judecată, noi, la rândul nostru, dăm constructorul în judecată”, a specificat primarul Bacinschi. 
   Edilul a spus că anul acesta și la anul vor fi afectate, în continuare, mai multe străzi. Spargerea străzilor se va regăsi și în programul de termoficare, pentru reabilitarea punctelor termice.
De asemenea, lucrările din cadrul proiectului privind „Reabilitarea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare”, derulat de Consiliul Județean Vrancea și CUP Focșani, sunt realizate până la această dată  într-o proporție cuprinsă între 80% și 96%. Aceste lucrări au termen de finalizare perioada martie-mai 2013, valoarea acestora fiind de 55 milioane de lei.

Primăria va reface câteva străzi, din primăvară

   Primarul Decebal Bacinschi a spus că și-a propus ca în acest an să reabiliteze câteva străzi, cu bani dintr-un împrumut bancar contractat pentru străzi. Urmează să fie refăcută în totalitate strada Brăilei, achiziția lucrărilor fiind în curs de finalizare, la o valoare de 5-6 milioane lei. Va fi refăcută infrastructura străzilor Eroilor, Bucegi, Unirea Principatelor, Căpitan Stoenescu. „Sperăm cum vine primăvara să începem aceste lucrări”, a spus primarul Bacinschi.
   De asemenea, Primăria va interveni din nou în cartierele Mândrești și Laminorul, unde va fi edificată o rețea de canalizare și evacuare a apelor meteorice, separată de canalizarea apelor menajere, realizată prin proiectul „VranceAqua”. „Aceste rețele trebuiau realizate de foarte mult timp, de 20-25 de ani. Vechile rețele aveau și ele 30-40 de ani, erau îmbătrânite. Cel puțin acum rezolvăm tot ce înseamnă problemă de infrastructură”, a mai menționat primarul.
  Bacinschi a mai spus că obligația este a constructorului, acolo unde Primăria a refăcut străzile, cum ar fi Cuza Vodă, Comisia Centrală, Măgura, să redea strada, la finalul lucrărilor, așa cum a fost inițial. „Practic, ei trebuie să rașcheteze întreaga suprafață de asfalt și să toarne covor asfaltic. Celelalte străzi, care nu au fost modernizate, ei au obligația să ni le aducă la stadiul la care au fost înainte de a începe lucrările”, a completat primarul Bacinschi. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?