Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

SMURD împlineşte astăzi trei ani


   Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) împlinește astăzi, trei ani de la operaționalizarea primelor echipaje în Vrancea, serviciul funcționând în cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani și al Secției de Pompieri Adjud. Actualmente, SMURD este funcțional la nivelul tuturor subunităților de pompieri din județ, astfel de echipaje fiind înființate și în cadrul stațiilor de pompieri Vidra și Panciu.
   În dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea există patru ambulanțe tip B 2, pe care lucrează paramedici care au urmat cursuri de pregătire în acordarea primului ajutor calificat privind efectuarea procedurilor de descarcerare și alte operațiuni de salvare. Intervențiile la care sunt solicitate echipajele SMURD includ toate urgențele ce pun în pericol imediat viața  persoanelor, respectiv accidente rutiere, explozii, accidente de muncă sau casnice, stări de incon-știență, stop cardio-respirator, suspiciuni de infarct, insuficiențe respiratorii acute, dar și accidente cu victime multiple.
   Pe parcursul anului trecut, echipajele ambulanțelor SMURD au fost solicitate  pentru soluționarea a 3.093 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, din care 3.043 intervenții propriu zise, 26 intervenții la asistența persoanelor, 18 intervenții la descarcerare, 4 intervenții la incendii. În urma acestor misiuni au fost asistate 3.325 persoane, dintre care 3.033 adulți și 292 copii. Rata intervențiilor SMURD la suta de mii de locuitori a fost de 797,06, iar la mia de kilometri pătrați de 647,14. Cele mai multe intervenții SMURD au fost în localitățile Focșani- 908, Adjud- 417, Păunești-   119, Homocea- 117, Pufești- 96, Ruginești- 86, Panciu- 73. Luna trecută, 20 de copii și 272 adulți au fost asistați în urma celor 291 intervenții ale echipajelor SMURD.
   În perioada următoare, în dotarea SMURD vor intra alte trei ambulanțe, achiziționate prin intermediul Programului Operațional Regional implementat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sud Est. „La împlinirea a trei ani de la operaționalizarea primelor echipaje de paramedici în județul nostru, doresc să îi felicit pe toți cei care, cu profesionalism și dăruire, au contribuit la salvarea vieții oamenilor și îndeplinirea cu succes a mi-siunilor încredințate. Aprecierea de care se bucură acest Serviciu în rândul cetățenilor reprezintă un etalon, pe care dorim să îl menținem și în viitor, în îndeplinirea nobilei misiuni care ne revine”, a transmis locotenent colonel Flaviu-Dorel Chiscop, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?