Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: 250 de monumente din Vrancea vor fi ”citite” cu ajutorul telefonului mobil


   Lansarea proiectului „Cultura și Patrimoniul Național Vrancea în mediul online „Google Maps – QR” a avut loc ieri după-amiază, la sediul Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu Național (DJCPN) Vrancea, una dintre instituțiile care implementează proiectul, alături de Asociația Potpourri Focșani, prin președintele Anamaria Cătănoiu și Blogosfera Vrancea. Proiectul are ca scop promovarea în mediul online, prin Google maps și coduri QR, a informațiilor despre cultura și patrimoniul cultural vrâncean. Din cele 423 de monumente existente la nivelul județului, 250 vor fi vizibile în mediul online, urmând să primească o tăbliță cu un cod QR. Prin intermediul acestui cod, orice utilizator al unui telefon mobil cu conexiune la internet poate afla informații despre monumentul respectiv. În această rețea vor fi incluse bisericile de lemn, mausoleele, borna de hotar din Focșani, casele memoriale, cimitirele ostașilor din Focșani, Soveja și Cîmpuri, bisericile de zid domnești de la Soveja, Vizantea, Mera, Pufești, Focșani și hrubele domnești.
    În circa două-trei săptămâni va fi amplasată și prima tăbliță, cu codul aferent, la borna de hotar din Piața Unirii. „Este primul astfel de proiect la nivel național. Am inclus în special monumente de importanță națională. Sperăm să aibă un impact important în rândul comunității”, a declarat Florin Micu Iliescu, directorul DJCPN Vrancea. O astfel de tăbliță codată ar putea fi amplasată, pe viitor, și la sediul primăriilor, pentru a oferi informații online despre localitatea respectivă.
    Inițiatorii proiectului doresc să editeze și un ghid, pe care să îl distribuie în școli și la primării. „Dorim să creăm cadrul potrivit și să implicăm și alte instituții în demersul nostru. Vom realiza și un ghid, pe care vrem să îl distribuim în școli, despre modul în care se folosește această aplicație”, a spus Tudor Bezea, reprezentantul Blogosferei Vrancea. La întâlnirea de ieri au participat și blogeri din toată țara, care s-au lansat în discuții despre fondul cultural național și modul în care poate fi el promovat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?