Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Numărul accidentelor de muncă a crescut


   30 de accidente de muncă s-au înregistrat în 2012, cu trei mai multe comparativ cu anul precedent. În ceea ce privește accidentele de muncă mortale, numărul acestora s-a dublat anul trecut față de 2011, patru persoane pierzându-și viața la locul de muncă în 2012, comparativ cu două în anul precedent. Un accident mortal s-a produs la sfârșitul lunii iulie, când un muncitor care lucra la sistemul de alimentare cu apă și canalizare de pe centura municipiului Focșani a intrat într-un șanț și a fost acoperit de un mal de pământ, care s-a surpat.
   Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea, anul trecut s-au înregistrat 26 de accidente cu incapacitate temporară de muncă, în urma cărora muncitorii au fost răniți sau au rămas cu handicapuri. „Principalele domenii în care s-au produs accidente de muncă sunt: construcții, transporturi, exploatare forestieră, fabricarea vinurilor din struguri, administrație publică locală (primării), comerț, utilități publice”, ne-a transmis Eliza Botezatu, inspector șef al ITM Vrancea.
   Printre principalele cauze ale producerii accidentelor de muncă se numără: neasigurarea de către angajatori a tuturor condițiilor de securitate la locurile de muncă, nerespectarea de către lucrători a instrucțiunilor primite din partea angajatorilor, neasigurarea echipamentelor individuale de protecție sau neutilizarea acestora, repartizarea executării sarcinilor de muncă unor muncitori cu pregătire profesională necorespunzătoare, deplasarea sau staționarea lucrătorilor în zone periculoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?