Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Despre educaţie şi mass-media


   Elevii Colegiului Național „Al. I. Cuza” din Focșani au aflat detalii despre ceea ce înseamnă jurnalismul, chiar de la reprezentanții Monitorul de Vrancea. Vineri, în cadrul activității „Educația și mass media”, reporterii cotidianului nostru le-au vorbit liceenilor despre presa tabloidă și despre cea generalistă, despre Facebook și prietenii reali. De asemenea, împreună cu cadrele didactice ale unității de învățământ a fost dezbătută relația dintre profesor și elev sau cea dintre părinte și copii. Unii dintre liceeni au recunoscut că nu citesc decât atunci când sunt obligați să o facă, dar și că socializează pe Facebook. 
   Tot cu această ocazie, elevilor le-a fost prezentat și un filmuleț satiric despre felul cum îl percep anumite personaje mondene, contemporane, pe Mihai Eminescu, de exemplu. La final, liceenii au fost invitați de reprezentanții Monitorul de Vrancea să scrie articole despre ce sau cine vor ei, pe care să le trimită redacției pentru a fi publicate. Cotidianul nostru chiar are o pagină dedicată liceenilor, în fiecare sâmbătă.
   Acțiunea desfășurată sub genericul „Educația și mass media” a fost realizată la inițiativa profesoarelor Mihaela Neagu, director adjunct al Colegiului Național „Al. I. Cuza”, și Melania Pătrășcanu, cu sprijinul preotului Dan Lucrețiu Pătrășcanu, student la Facultatea de Jurnalism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?