Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Dosare penale pe numele a trei conducători de mopeduri care nu aveau permise


   Noul Cod Rutier, care îi obligă pe conducătorii de mopeduri să aibă permis de conducere, a intrat în vigoare la sfârșitul săptămânii trecute. Unii dintre acești conducători nu au aflat încă de schimbare și au plecat la drum cu mopedurile, fără a deține permis pentru nicio categorie. Cei care au fost depistați în trafic s-au ales cu dosare penale. De pe data de 19 ianuarie și până pe 22, adică în patru zile, oamenii legii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere au întocmit trei dosare penale, pe numele a tot atâția conducători de mopeduri. Primul ghinionist a fost Mircea V., de 38 de ani, din Vânători. Bărbatul, care se deplasa cu un moped, a fost oprit în trafic pe DN 2 E85, în Bariera Mărășești. În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că mopedul nu era înregistrat, iar bărbatul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie. În concluzie, el este cercetat pentru săvârșirea a două infracțiuni.
   Un alt bărbat s-a ales cu dosar penal marți. Mihai R., de 57 de ani, din comuna Vulturu, a fost oprit în trafic pe DN 23 A, în timp ce se deplasa cu un moped. Acesta nu avea permis de conducere pentru nicio categorie, motiv pentru care pe numele său a fost întocmit dosar penal. Åži cel de-al treilea conducător de moped oprit de polițiști s-a ales cu dosar penal. Aceștia le-au explicat polițiștilor că nu au aflat de schimbare, de aceea au plecat la drum cu mopedurile.
Că nimeni nu are permis de condu-cere categoria „AM” este o realitate, dat fiind că nicio persoană nu ar fi putut termina cursurile vreunei școli de șoferi în cele câteva zile care au trecut de la intrarea în vigoare a noului Cod Rutier. Persoanele care au permis de conducere, indiferent de categorie, pot conduce mopeduri fără a mai susține examen pentru categoria „AM”. Cei care nu au permis pentru nicio categorie, și vor să conducă mopeduri, vor trebui să susțină testarea pentru obținerea permisului „AM”. „Polițiștii Serviciului Poliției Rutiere reamintesc conducătorilor de mopeduri să nu le conducă dacă nu îndeplinesc condițiile legale. Mopedurile trebuie să fie înregistrate sau înmatriculate, iar conducătorii acestora trebuie să aibă cel puțin o categorie de permis valabilă”, a explicat inspectorul Cătălin Manea, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere.
   Reamintim că începând cu data de 19 ianuarie, mopedurile sau triciclurile cu motor pot fi conduse doar cu permis, obținut în urma susținerii examenului.
   Polițiștii vrânceni îi sfătuiesc pe cei care au mopeduri sau tricicluri să urmeze cursurile de specialitate și să susțină examenul pentru obținerea permisului din categoria „AM”, în caz contrar putându-se alege cu dosare penale. Până acum, mopedurile și triciclurile puteau fi conduse doar în baza atestatelor eliberate de școlile de șoferi. Potrivit oamenilor legii, mulți dintre acești participanți la trafic nu au citit niciodată un curs de legislație rutieră, motiv pentru care, anul trecut, au fost implicați în multe evenimente rutiere grave.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?