Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Orchestra Unirea susţine un concert gratuit de ziua Micii Uniri


   Orchestra de Cameră „Unirea” a Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia” va susține miercuri, 23 ianuarie, de la ora 19.00, un concert simfonic dedicat aniversării a 154 de ani de la Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.
   Intitulat sugestiv „Un concert … în cuget și-n simțiri”, programul cuprinde lucrări ale unor compozitori români: Alexandru Flechtenmacher, Ciprian Porumbescu, Tiberiu Olah, în prima parte, dar și Ludwig von Beethoven, în partea a doua.
   Dirijorul orchestrei este Vincent Gruger. „În foaier va fi organizată o expo¬ ziție documentară „în oglindă”, ce va reflecta activitatea, pe de o parte, a Filarmonicii de Stat Unirea, de la a cărei desființare se împlinesc 50 de ani (ultimul concert a avut loc pe 12 ianuarie 1963) și, de cealaltă parte activitatea Orchestrei de Cameră Unirea, ansamblu instrumental înființat cu scopul de a relua activitatea concertistică profesionistă în municipiul Focșani”, a declarat Valentin Gheorghiță, directorul Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia”. Acesta invită publicul focșănean la o seară muzicală ce poate trezi unora nostalgii, iar altora bucuria refacerii unui spațiu cultural, cândva bine conturat în orașul de pe Milcov.
   Concertul, care face parte din stagiunea de concerte 2012-2013 a Ateneului Popular, va avea loc la Sala Mare a Ateneului Popular. Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?