Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Liga Scriitorilor din Vrancea şi-a ales conducerea


   Liga Scriitorilor din Vrancea s-a reunit, în data de 10 ianuarie, pentru a-și alege conducerea. Aceasta este formată din Liviu Ioan Stoiciu (președinte de onoare), Culiță Ioan Ușurelu (președinte executiv), Paul Spirescu (vicepreședinte), Mariana Stratulat, Ionel Mony Constantin, Rodica Åžoricău, membri ai comitetului.
   La propunerea lui C.I. Ușurelu, au fost aleși, ca membri de onoare ai Ligii, academicianul Valeriu D. Cotea, doctorul George Popa (născut la Panciu), poet, eminescolog, critic literar și romancierul Ionel Bandrabur, decanul de vârstă al creatorilor din județ.
   Liga Scriitorilor din Vrancea împlinește în acest an 15 ani de existență. „A fost înființată în 1998 și a avut printre fondatori pe Liviu Ioan Stoiciu (ca președinte de onoare), Dumitru Pricop, Ion Panait, Corneliu Fotea, Culiță Ioan Ușurelu și alții.  Liga Scriitorilor din Vrancea își propune să deruleze și în anii viitori proiectul „La Steaua” (propagarea operei lui Eminescu prin conferințe, prin recitaluri și prin reeditări), să continue Festivalul de Creație „Vrancea  literară”, să colaboreze mai intens la revista „Salonul literar” și la alte publicații din țară, iar prin reluarea activității Editurii „Salonul literar” să încurajeze și să sprijine pe toți aceia care creează în Vrancea”, se arată într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?