Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Audieri în dosarul comisarului Voinea, de la Protecţia Consumatorilor


   Cinci martori au fost audiați ieri, în dosarul în care comisarul Costel Voinea, de la Protecția Consumatorilor, este acuzat că lua șpagă de la cei pe care îi controla. Doi dintre martori sunt foști colegi de-ai comisarului. Niciuna dintre mărturiile depuse ieri nu îl incriminează pe Costel Voinea.
   O colegă de-a inculpatului a declarat că a fost cu acesta în diferite controale, dar de fiecare datăVoinea a avut un comportament perfect normal, care nu i-a lăsat impresia că se cunoștea persoanele verificate. În fața instanței a ajuns și administratorul unei firme de la care Voinea a vrut să achiziționeze plasă de Buzău în rate. Omul a spus că a fost contactat de comisar, care se interesa de prețul plaselor sudate. A insistat să le cumpere în rate, dar cum a fost refuzat, tranzacția nu a mai avut loc. Patronul a recunoscut că Voinea îl verificase cu ani în urmă.
   A fost chemat să dea declarație și un focșănean care a făcut plângere la Protecția Consumatorilor, după ce a comandat termopane la „o dominișoară”, care i-a promis că va onora comanda în 15 zile. L-a amânat însă pe cumpărător câteva luni, până ce acesta s-a săturat și a formulat reclamație. „Nu s-a ținut de cuvânt și m-am adresat organelor în drept. Au venit apoi cu lucrarea sub dimensiuni. Am refuzat-o și au venit cu ea refăcută. Am refuzat-o din nou. A venit și domnul de la OPC să vadă despre ce e vorba. Dumnealui cred că și-a dat seama că nu voi recupera nimic și mi-a sugerat să accept lucrarea așa cum era. Când au venit la mine acasă, nu mi-am dat seama dacă domnul de la OPC și domnișoara de la termopane erau în relații apropiate”, a declarat martorul.
   În dosar au mai fost audiați încă coleg al comisarului și patronul unui depozit de materiale de construcții, care a fost contactat de inculpat pentru achiziționarea tot de plasă sudată. Åži pe acest patron îl controlase cu ani în urmă. Instanța a fixat termen de judecată pentru sfârșitul lunii, când vor fi citați alți martori.
   În decembrie 2011, comisarul Costel Voinea a ajuns în arest, fiind acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea că ar fi primit foloase materiale pentru a nu aplica amenzi agenților economici la care mergea în control.   
   Comisarul a spus în fața anchetatorilor că nu are nicio legătură cu aceste fapte și nu le recunoaște. După câteva luni de arest, în luna martie 2012, Voinea a fost pus în libertate de magistrații Curții de Apel Galați. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?