Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

O profesoară din Adjud s-a sinucis, aruncându-se de la etajul IV


   O profesoară din Adjud s-a sinucis sâmbătă seara. Ea s-a aruncat de la etajul IV al blocului în care locuia. A murit câteva minute mai târziu, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Adjud, în urma unui stop cardio-respirator. Surse din rândul anchetatorilor susțin că profesoara, Carmen Liliana Ciubotariu, ar fi suferit de depresie.

   Doliu în învățământul vrâncean, după ce o profesoară de economie, din Adjud, s-a sinucis. Carmen Liliana Ciubotariu, de 40 de ani, profesor la Colegiul Tehnic „Gh. Balș” din Adjud, s-a sinucis sâmbătă seara. Ea s-a aruncat de la etajul IV al blocului în care locuia, situat în centrul vechi al municipiului Adjud, în timp ce membrii familiei sale luau masa. Femeia a căzut pe terasa blocului de la etajul I și a suferit leziuni grave. Locatarii blocului au auzit o bubuitură, iar atunci când au ieșit să vadă ce s-a întâmplat, au zărit-o pe femeia de 40 de ani zăcând într-o baltă de sânge. Oamenii au sunat la 112 și imediat la fața locului a ajuns un echipaj din cadrul Spitalului municipal Adjud. Femeia a fost urcată în ambulanță și dusă la spital, unde la scurtă vreme a pierdut lupta cu viața, în urma unui stop cardio-respirator, după cum ne-au precizat cadrele medicale.
   Echipa de cercetare din cadrul Poliției munici-piului Adjud care a ajuns la fața locului, a stabilit că nu poate fi vorba de altceva decât de sinucidere. Din discuțiile purtate cu membrii familiei, polițiștii au stabilit că înainte de a recurge la acest gest, profesoara a avut o discuție în contradictoriu cu mama sa. După ce spiritele s-au mai calmat, membrii familiei ei s-au așezat la masă, iar Carmen Liliana Ciubotariu a profitat de faptul că era singură în cameră și s-a aruncat de la geam.
   Ancheta în acest caz continuă. Polițiștii vor să afle cu exactitate care au fost motivele care au determinat-o pe aceasta să-și ia viața. „Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptei”, a transmis inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.
   Trupul neînsuflețit al profesoarei a fost dus la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie. Medicii legiști vor stabili cu exactitate care au fost leziunile ce au dus la decesul acesteia.

Profesoara suferea de depresie
 
   Apropiații profesoarei spun că aceasta suferea de depresie, informație confirmată și de anchetatori. Aceștia au adăugat că din discuțiile purtate cu apropiații femeii, a reieșit că aceasta a fost internată de mai multe ori. Oamenii legii vor face verificări și în acest sens, pentru a afla dacă într-adevăr figura în evidențele medicale cu afecțiuni, dar și dacă a fost internată și unde anume. Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani nu ne-au putut oferi informații cu privire la internările profesoarei, pe motiv că aceste date sunt confidențiale.
Mai multe persoane au postat mesaje pe site-ul „Monitorul de Vrancea”. Un cititor ne-a scris că înainte de tragedie, a văzut-o pe femeie alergând pe stradă desculță. „Am văzut-o vineri seara. Era desculță și fugea prin oraș”, ne-a scris acesta.
   În urma anchetei se va stabili cu exactitate dacă profesoara avea probleme de sănătate sau dacă cele relatate de cunoscuții femeii sunt doar simple speculații. Profesoara nu era căsătorită și nu avea copii. Ea va fi înmormântată în zilele următoare.

Profesorii de la Colegiul Tehnic „Gh. Balș”, în doliu
 
   Colectivul de cadre didactice de la Colegiul Tehnic „Gh. Balș” din Adjud este în stare de șoc încă de la aflarea veștii că cea care le-a fost colegă timp de doi ani și prietenă, a ales să plece de lângă ei în acest fel. Nimeni nu înțelege ce era în sufletul profesoarei Carmen Liliana Ciubota-riu, ce durere ori dezamăgire într-atât de profundă încât să o împingă să recurgă la acest gest extrem. 
   Cu toții și-o amintesc pe Carmen Liliana Ciubotariu ca pe o ființă gingașă, jovială, o profesoară iubită și stimată de elevi, o colegă bună, cu dar și dăruire pentru profesie și mai presus de orice, cu suflet mare. Acum, toate acestea sunt doar amintiri. Colegii de cancelarie nu își găsesc cuvintele pentru a-și exprima tristețea. Profesoara de economie a lăsat un gol imens în sufletele lor. „Era o profesoară bună, își vedea de treaba ei. O iubeau copiii, era și normal să fie așa, pentru că era apropiată de ei. A predat la noi anul trecut și anul acesta. Nu ne-a arătat niciodată că ar fi supărată sau că ar avea probleme. Le pare rău tuturor colegilor. M-au sunat aseară, sunt consternați de cele întâmplate. Îi vom fi alături la priveghi și înmormântare. Vreau să transmit din partea mea și a colegilor condoleanțe sincere familiei”, a declarat Valentin Marian Mitrofan, directorul Colegiului Tehnic „Gh. Balș” din Adjud.
   Una dintre bunele prietene ale profesoarei Carmen Ciubotariu, Corina, spune că a vorbit cu aceasta la telefon chiar cu o seară înainte de producerea tragediei. Nimic nu prevestea ceea ce avea să se întâmple câteva ore mai târziu. „Sunt foarte supărată, nici nu am putut să dorm noaptea trecută. Nu mă așteptam să se întâmple așa ceva. Am vorbit cu ea înainte cu o seară și era supărată, iar singurul ajutor pe care am putut să i-l dau a fost să îi vorbesc. Îmi pare foarte rău de ce s-a întâmplat, nu am cuvinte”, a mărturisit aceasta.

Mesaje de condoleanțe 

   Nu doar cadrele didactice au primit cu tristețe vestea morții profesoarei Ciubotariu, ci și locuitorii municipiului Adjud. Chiar dacă o cunoșteau sau nu, oamenii se întreabă ce poate fi în sufletul unui om, încât să poată recurge la un astfel de gest.
   Cunoscuții femeii au lăsat mesaje de condoleanțe pe site-ul „Monitorul de Vrancea”, www.monitorulvn.ro. Maria I. scrie „Dumnezeu să o odihnească în pace!”, iar o altă cititoare, care se semnează „o colegă”, scrie „Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace!”
   Ieri, prin Adjud, toată lumea vorbea despre moartea profesoarei, dar și despre felul în care aceasta a ales să-și încheie socotelile cu viața. Cei care o cunoșteau au numai cuvinte de laudă la adresa ei. Înainte de a preda la Colegiul Tehnic „Gh. Balș” din Adjud, Carmen Liliana Ciubotariu a fost profesor la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani.

Tragedie după tragedie, la Adjud

   La finele anului trecut, soția prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Adjud, Genoveva Homoceanu, a fost găsită spânzurată într-o magazie din spatele casei. Cel care a găsit-o pe femeie a fost chiar prim-procurorul Lucian Homoceanu, care venise acasă.
   Locuitorii din Adjud au primit vestea cu mare tristețe și nimeni nu a putut să-și explice de ce un om căruia nu-i lipsea nimic și care avea o familie frumoasă a putut să recurgă la un astfel de gest. Åži în acest caz se pare că a fost vorba tot de o depresie.

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?