Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Profesorul Stănică Bostănaru a murit


   Profesorul de istorie Stănică Bostănaru, de la Gugești, s-a stins din viață înainte să împlinească 66 de ani. Fiu al comunei Gugești, Stănică Bostănaru s-a născut pe 28 ianuarie 1947. Din păcate, o boală necruțătoare i-a întrerupt firul vieții, în dimineața zilei de 2 ianuarie.
   Preocupat să lase generațiilor viitoare informații utile și prețioase despre prima unitate de învățământ înființată în comună, profesorul Bostănaru a scris „Monografia Åžcolii Nr. 2 Gugești”, în care a inclus date despre începuturile școlii pe raza localității. A fost căsătorit cu Aurica Drăgan, cu care are doi copii, Lucian și Viorica, ce i-au dăruit doi nepoți.
   În urmă cu aproximativ 4 ani și-a încheiat cariera didactică, după ce întreaga viață și-a dedicat-o formării tinerelor generații. „Cei care l-au cunoscut știu că a fost un om devotat învățământului, un bun coleg. Firea sa caldă, echilibrată, zâmbetul blajin te îndemnau să-ți deschizi sufletul și să ceri un sfat pe care întotdeauna puteai să-l urmezi. Avea mereu o vorbă de încurajare pentru toți cei aflați în momentele de cumpănă. Spiritual, știa să le descrețească frunțile și să-i facă pe semeni să meargă mai departe oricât de greu le-ar fi fost. Din păcate, învățământul gugeștean a mai pierdut un om de valoare, un susținător de suflet al Åžcolii Nr. 2”, a declarat directorul școlii, profesoara Costina Iancu. 
   Înmormântarea va avea loc astăzi, la ora 13.00, în cimitirul de la Biserica Sfinții „Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan” din comuna Gugești.
   Dumnezeu să-l odihnească în pace!

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?