Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Aproape 200 de accidente grave şi 56 de morţi pe drumurile din judeţ


   Drumul european 85 a devenit un fel de cimitir, numărul crucilor de pe marginea acestuia crescând de la un an la altul. În 2012, 56 de oameni au murit în urma accidentelor de circulație produse pe șoselele din Vrancea. Polițiștii spun că numărul persoanelor decedate în accidente rutiere a crescut considerabil în 2012, față de aceeași perioadă a anului 2011, când au murit în accidente „doar” 33 de oameni. Cele mai multe dintre accidentele mortale înregistrate s-au produs pe drumul european E85.

   Zeci de oameni au murit anul trecut în accidentele produse pe șoselele din Vrancea. Inspectorul Cătălin Manea, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere, ne-a precizat că în 2012, în Vrancea s-au produs 187 de accidente grave (-6), soldate cu 56 de morți (+23), 181 de răniți grav și 93 de răniți ușor. Principala cauză a acestor tragedii a fost imprudența pietonilor. Din această cauză, anul trecut s-au produs 37 de accidente grave, cu 16 morți și 21 de răniți grav. Viteza neadaptată a cauzat 29 de accidente grave, în care și-au pierdut viața 10 oameni, iar alți 37 au fost răniți grav. Cea de-a treia cauză generatoare de accidente rutiere a ținut de abaterile conducătorilor de mopeduri. Aceștia au fost implicați în 22 de accidente grave, soldate cu patru morți și 20 de răniți grav. Nici căruțașii nu lipsesc din top. Din vina lor s-au produs 13 accidente grave, cu 5 morți și 10 răniți grav. Cele mai multe dintre accidentele grave înregistrate, respectiv 61, s-au produs pe drumul european. În aceste accidente au murit 29 de oameni, iar alți 59 au fost schilodiți pe viață. Polițiștii au adăugat că pe DN 2 D Focșani – Tulnici s-au produs 15 accidente grave cu 3 morți și 18 răniți grav, iar pe DN 2 L Tișița – Soveja au fost contabilizate 11 accidente grave, cu 6 morți și 9 răniți grav.
   Cele mai multe dintre tragedii s-au produs în zilele de sâmbătă și duminică, cu câte 31 de accidente grave, dar și în zilele de joi, când au fost înregistrate 30 de accidente grave. Interva-lul orar în care au murit și au fost rănite grav foarte multe persoane a fost 18.00 – 21.00.

Trei morți și doi răniți la Urechești

   Unul dintre cele mai grave accidente de circulație s-a produs pe 4 februarie 2012, pe drumul european, pe raza comunei Urechești. Trei oameni au murit și alți doi au suferit răni grave, după ce Ion Ardeleanu, de 19 ani, din județul Bacău, care avea permis de numai patru luni, a pierdut controlul mașinii pe care o conducea, un Renault, a pătruns pe contrasens și s-a izbit violent de o Dacia Papuc, care circula regulamentar din sens opus, fiind condusă de Neculai Iordan, de 31 de ani, din comuna Slobozia Bradului. În urma impactului violent, pasagerul din Dacia Papuc, Iulian Gheorghe, de 28 de ani, și doi pasageri din autoturismul condus de șoferul din  Bacău, respectiv tatăl acestuia, Marinică Ardeleanu, de 48 de ani, și Gelu Rață, de 58 de ani, au murit.
   Pe 5 martie, alți doi oameni au murit, într-un cumplit accident rutier produs între Focșani și Garoafa. Atunci, un bărbat din Focșani a rulat spre moarte cu peste 200 de kilometri pe oră. Cursa nebună s-a sfârșit tra-gic, sub roțile unui tir. Ionel Cobzaru, de 29 de ani, șoferul mașinii marca Mercedes, și amicul său Dorel Mihăiță Dumitrescu au murit pe loc, iar Adrian Fusaru a fost rănit grav. 

Un mort și 21 de răniți
 
   Pe 4 iunie, autoritățile vrâncene au intrat în alertă după ce un autocar bulgăresc s-a răsturnat în afara comunei Nănești. Atunci, o persoană a murit, iar alte 21 au ajuns la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani. Polițiștii au stabilit că șoferul autocarului, înmatriculat în Bulgaria, a pierdut controlul direcției de mers, după ce ar fi adormit la volan, iar autocarul s-a răsturnat în șanțul de pe partea dreaptă a sensului său de mers. Pasagerii, din Ucraina, printre care și copii, nu au avut timp să-și dea seama ce s-a întâmplat. Ei ne-au spus că se întorceau de la mare, din Bulgaria, iar în momentul accidentului dormeau.
   Un alt eveniment rutier soldat cu decesul unei persoane s-a produs pe 9 octombrie, în apropiere de comuna Biliești, când a existat și pericolul unei explozii. O cisternă încărcată cu combustibil s-a izbit de un copac, iar șoferul acesteia, în vârstă de 33 de ani, din București, a decedat. El a fost prins între cabina mastodontului, care avea mai bine de 20 de tone, și copac. În zonă s-ar fi putut produce o adevărată tragedie, în condițiile în care încărcătura a început să se scurgă pe șosea și pe câmp. Bărbatul decedat a fost scos dintre fiarele mașinii și copac după câteva ore.

Tragedie și la Panciu

   Pe 2 noiembrie 2012, doi bărbați, tată și fiu, au murit după ce mașina lor a fost izbită de tren. Tragedia s-a produs în apropiere de Panciu, la una dintre cele trei treceri la nivel cu calea fe-rată, de pe drumul care leagă localitatea Haret de orașul Panciu. Cei doi plecaseră de la ferma la care stăteau și se îndreptau către Panciu pentru a-și plăti chiria. Nu au mai apucat să ajungă la destinație.
   La mică distanță de intrarea în Panciu, autoturismul Dacia condus de Costinel Alexandru a fost izbit în plin de un tren, în care se afla un singur călător. Mașina a fost târâtă câteva zeci de metri pe calea ferată, iar șoferul și tatăl său, Constantin Alexandru, nu au mai avut nicio șansă la viață. În urma cercetărilor s-a stabilit că șoferul nu a respectat semnificația indicatorului „STOP” și pe cea a Crucii „Sfântului Andrei”.

Trei morți și șase răniți

   O altă tragedie s-a produs pe drumul european, tot la Urechești, pe data de 3  decembrie. Un autoturism Fiat, în care se aflau cinci persoane, s-a izbit violent de un Peugeot Boxer, înmatriculat în Suceava, care circula regulamentar din sens opus. Totul s-a întâmplat din cauza unei depășiri neregulamentare.
   Åžoferul autoturismului Fiat, Ilie Voicu, de 44 de ani, din Dumbrăveni, a murit pe loc. Aceeași soartă au avut-o și doi tineri, ambii elevi de liceu, Mădălin Å¢andără,  din Gura Caliței, și Alexandru Sebastian Tudorache, din comuna Dumbrăveni, care se aflau în aceeași mașină. Două fete, care se aflau tot în Fiat, Elena Tania Chiru, de 18 ani, și Ecaterina Paraschiv, de 18 ani, ambele din Focșani, au fost rănite.
   Nici conducătorul auto și pasagerii din Peugeot nu au scăpat nevătămați. Åžoferul, Mihai Mitocariu, de 25 de ani, din Fălticeni, județul Suceava, Valeriu Stoica, de 33 de ani, tot din Fălticeni, și doi cetățeni de origine chineză, Zonghua Chen, de 37 de ani, cu domiciliul în Suceava, și Weimin Zhang, de 52 de ani, au fost răniți.
   Acestea sunt doar câteva dintre tragediile produse pe șoselele din județ anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?