Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Prognoza meteo: ceaţă, ger şi chiciură


   Ceața le dă bătăi de cap din ce în ce mai des conducătorilor auto. Ieri dimineață, până la ora 10.30, județul Vrancea a fost sub atenționare meteo Cod Galben de ceață, vizibilitatea scăzând pe alocuri și sub 50 de metri. Nu este exclus ca fenomenul să apară și în zilele următoare, de aceea polițiștii îi sfătuiesc pe conducătorii auto să aibă o conduită preventivă pe întreaga durată a deplasării. „Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată condițiilor de drum, iar orice manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare ale autovehiculelor trebuie să fie reglate corespunzător, iar farurile, inclusiv cele de ceață, să fie în bună stare de funcționare. Pietonii trebuie să circule cât mai aproape de acostament sau pe trotuare, acolo unde acestea există”, transmit polițiștii.
   Meteorologii ne anunță că vom avea parte de dimineți și seri cețoase până la sfârșitul acestui an. Nu va lipsi nici gerul, care se va face resimțit în special noaptea. În timpul zilei, temperaturile vor fi chiar și cu plus. În zilele următoare nu va ninge deloc, nici măcar la munte. „Vom avea ceață în fiecare zi, dimineață sau seara. Nu cred că va mai fi atât de densă cât a fost astăzi (ieri – n.r.) când vizibilitatea a fost sub 50 de metri, dar va exista în fiecare zi. Cât privește zăpada, vor fi doar fulguieli sporadice. Nu va fi zăpadă semnificativă nici măcar la munte”, ne-a declarat Florin Lăcătuș, directorul Stației Meteo Focșani. Potrivit acestuia, va fi semnalat fenomenul de chiciură.
   La nivel național, sâmbătă, vremea se va răci, devenind geroasă noaptea în Transilvania și Moldova și local în Muntenia și Maramureș, informează Administrația Națională de Meteorologie. Cerul va fi variabil, cu înnorări în sud-vestul țării, iar în prima parte a zilei și în extremitatea sudică, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe, predominant ploi. Temperaturile maxime se vor situa de la -7…-6 grade în estul Transilvaniei și nordul Moldovei până la 5…6 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -18 și -2 grade, mai coborâte în depresiuni spre -24 grade. Va fi ceață dimineața și noaptea, mai ales în centrul țării.
   Duminică, vremea va fi rece, geroasă dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și mode-rat. Temperaturile maxime vor avea valori de la -6 grade în estul Transilvaniei și nordul Moldovei, până la 6…7 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa între -12 și 0 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre -20 de grade. Îndeosebi în sudul și estul țării, local va fi ceață, asociată și cu depunere de chiciură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?