Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Bătrânii din satul Poiana, comuna Vrâncioaia, terorizaţi de tâlhari mascaţi


   Hoții nu-și iau „concediu” niciodată. O cititoare ne-a povestit că bătrânii din satul Poiana, comuna Vrâncioaia, sunt frecvent prădați de hoți, care le fură pensiile și banii încasați de la APIA. În urmă cu aproximativ o săptămână, un bătrân a fost bătut crunt de patru indivizi mascați, care au intrat peste el în casă și i-au furat banii. Omul este acum internat în spital. Primarul comunei Vrâncioaia, Ionică Danțiș, ne-a spus că multe infracțiuni au fost comise în perioada în care nu mai exista post de poliție în localitate. Edilul intenționează să monteze camere de supraveghere în tot satul.

   Bătrânii din satul Poiana, comuna Vrâncioaia, sunt terorizați de membrii unei bande de tâlhari. O cititoare ne-a scris pe adresa redacției și ne-a povestit că bătrânii satului sunt bătuți și jefuiți. Ea a adăugat că țintele  bandei de tâlhari sunt persoanele care primesc bani de la APIA pentru pământurile pe care le au. 
   Cititoarea noastră, care se teme pentru siguranța mamei sale, este de părere că hoții sunt oameni din sat. „În satul Poiana, comuna Vrâncioaia, se întâmplă lucruri destul de grave. Bătrânii satului sunt rând pe rând, tâlhăriți de indivizi chiar din sat, certați cu munca. Aproape din fiecare casă s-au furat sume mari de bani. Săptămâna trecută, în casa unui bărbat singur și bătrân, noaptea, au intrat patru indivizi mascați și cu bâtele i-au spart geamurile omului, strigând să scoată banii. Acesta a fost snopit în bătaie. Plin de sânge și cu vânătăi, dimineața, vecinii au chemat ambulanța și a fost dus la spital. A venit și poliția. Acești nemernici sunt din sat și știu când oamenii primesc pensiile sau când iau acei bani de la APIA și acționează la sigur. Câți bani au fost furați, săracii bătrâni nu au niciun sprijin și le este frică să spună ceva. Cum acest om a fost bătut crunt după ce a fost la Vidra să ridice banii. Scriu aceste rânduri  pentru că am și eu o mamă singură acolo și stau cu mare grijă”, ne-a scris cititoarea noastră.

Primarul vrea să pună camere de supraveghere

   Primarul comunei Vrâncioaia, Ionică Danțiș, a confirmat că un bătrân din satul Poiana a fost atacat de hoți, acesta petrecându-și Crăciunul pe patul de spital. Edilul a adăugat că în acest sat sunt probleme, cele mai multe dintre infracțiuni fiind comise în perioada în care posturile de poliție erau desființate. „Este adevărat că a fost acest incident, iar bătrânul este la spital. Poliția a deschis o anchetă și încearcă să-i găsească pe făptuitori. Satul Poiana este un sat cu probleme, cele mai multe dintre fapte petrecându-se în perioada în care nu mai erau posturile de poliție și aparțineam de Secție. Åži bătrânii ar trebui să fie mai atenți, pentru că ei nu prea se feresc și pot fi urmăriți. Trebuie să găsim o soluție pentru acest sat. Mă gândeam să pun camere de suprave-ghere în toată localitatea. Cred că ar da rezultate”, a explicat Ionică Danțiș.
   Edilul a adăugat că ideea desființării posturilor de poliție a fost foarte proastă și speră ca acum lucrurile să revină la normal, deoarece la postul de poliție din comună sunt trei polițiști, care sunt în permanență printre oameni. El a mai spus că se face anchetă și că are încredere că polițiștii vor pune mâna pe autori. „Este posibil să fie și din altă parte, dar pot fi și din sat și chiar rude ale victimelor. Asta vor stabili cei care fac ancheta”, a adăugat primarul Danțiș.

Polițiștii fac cercetări
 
   Polițiștii vrânceni au confirmat incidentul și ne-au precizat că se fac cercetări pentru identificarea autorilor și tragerea acestora la răspundere. Ei spun că părții vătămate nu i s-a furat nicio sumă de bani, ci aproximativ 15 kilograme de carne, fapta petrecându-se în noaptea de 19 spre 20 decembrie. „În cauză a fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie”, a explicat inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea. 
   De asemenea, inspectorul Bogdan Toader a adăugat că aceasta este singura reclamație din satul Poiana pe care poliția o are în lucru.
   Probleme nu sunt doar în satul Poiana, din comuna Vrâncioaia, ci și în alte localități. În timp ce la Poiana țintele hoților sunt bătrânii cu pensii sau care iau bani de la APIA, în alte localități hoții fură tot ce le cade în mâini. Nu de puține ori, vrâncenii care muncesc din greu peste hotare, pentru a-și face o casă, s-au trezit peste noapte fără nimic, hoții furându-le toate bunurile din locuințele terminate sau aflate în construcție, iar în unele cazuri aceștia le-au luat inclusiv tocurile de geam din pereți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?