Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Şase deţinuţi petrec Crăciunul în familie


   Åžase persoane private de libertate, care au avut o conduită exemplară, își vor petrece Crăciunul alături de familie și cei dragi. În prezent, spiritul sărbătorilor de iarnă se simte și în Penitenciarul Focșani, unde sunt organizate o serie de activități artistice, moral-religioase și sociale, menite să aducă bucurie și căldură în sufletele persoanelor private de libertate. În incinta unității va fi organizată o expoziție, cu lucrări de pictură, grafică, goblenuri și obiecte tradiționale realizate de persoanele private de libertate în cadrul Cercului de creații, iar până pe 27 decembrie au loc competiții sportive în cadrul „Cupei Sărbătorilor de Iarnă”, la tenis de masă și șah.
   Până în Ajunul Crăciunului, este organizat un concurs tematic intitulat „Sărbătorile de Crăciun și Anul Nou – tradiții și obiceiuri”, cu prezentare power-point, care se va încheia cu premierea câștigătorilor. În zilele de 18 și 19 decembrie au fost organizate întâlniri între persoanele private de libertate și copiii acestora, cărora li s-a instituit o măsură de protecție prin DGASPC Vrancea și Buzău. Ieri, 12 persoane private de libertate au susținut un program artistic de colinde și obiceiuri tradiționale la Căminul pentru persoane vârstnice din Focșani. Până pe 24 decembrie, 15 deținuți susțin un spectacol de colinde și obiceiuri tradiționale, adresat tuturor persoanelor aflate în custodia Penitenciarului.
   În zilele de 25 decembrie, 31 decembrie și 1 ianuarie deținuții vor avea meniu îmbunătățit. „Scopul acestor activități este de a valorifica, respecta, promova și transmite tradițiile și obiceiurile populare românești în rândul persoanelor private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Focșani. Cu această ocazie, conducerea Penitenciarului Focșani urează tuturor colaboratorilor «Sărbători fericite», iar noul an să vină încununat de succese, sănătate și prosperitate!”, a transmis subcomisarul Georgeta Gură, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?