Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO şi GALERIE FOTO: Olimpicii Vrancei, premiaţi de preşedintele Marian Oprişan


   Consiliul Județean, la inițiativa președintelui Marian Oprișan, i-a premiat ieri, în cadrul galei „Olimpicii pe primul loc”, pe elevii care au obținut premii la olimpiadele și concursurile naționale și internaționale. Au primit premii inclusiv foștii liceeni, care acum sunt în primul an de facultate, dar care erau în clasa a XII-a când au obținut distincțiile.
   Singurul olimpic internațional al Vrancei, premiat în cadrul galei de ieri, a fost Flavius Bratu, de la Colegiul Național „Unirea”. El a reprezentat județul Vrancea la „Olimpiada internațională de neuroștiințe”, ce a avut loc în Africa de Sud. Elevul este mândru și se simte apreciat. La cei 17 ani ai săi, adolescentul, care a făcut ca numele Vrancei să fie cunoscut până în îndepărtata Africă, visează deja la o carieră medicală. „Pentru obținerea rezultatelor am combinat pasiunea pentru limba engleză, cu pasiunea pentru biologie. Visul meu este să devin medic, de aceea voi opta pentru Facultatea de Medicină din București”, a spus Flavius Bratu.
   Totodată, au mai fost premiați Ana-Maria Nedelcu (din clasa a XI-a, Colegiul Național „Unirea”) – premiul I la Olimpiada Națională de Limba Germană, Iolanda Surkoș (din clasa a XII-a, Colegiul Național „Al. I. Cuza”) – premiul I la Olimpiada Națională de Limba Ita-liană, Diana Berheci (din clasa a VIII-a, Colegiul Național „Al. I. Cuza”) – premiul I la Olimpiada Națională de Chimie, Anca Raluca Lungu (din clasa a X-a, Colegiul Național „Unirea”) – premiul I la Olimpiada Națională de Biologie, Adrian Toma (din clasa a VIII-a, Åžcoala „Åžtefan cel Mare” Focșani) – premiul I la Olimpiada Națională de Geografie, Emilian Dragomiroiu (din clasa a XII-a, Liceul de Artă „Gh. Tattarescu”) – premiul I la Olimpiada Națională de Sculptură, Cătălin Andrei Bucur (din clasa a XII-a, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”) – premiul I la Olimpiada Națională de Mecanică și Teodora Olaru (din clasa a VI-a, Colegiul Național „Unirea”) – premiul I la Concursul Național Interdisciplinar „+/- Poezie”.
   Efortul elevilor de a se clasa printre cei mai buni din țară a fost răsplătit cu premii, constând în aparate foto digitale performante. De asemenea, ei au primit felicitări pentru performanțe din partea președintelui Oprișan. 
   Totodată, președintele Consiliului Județean i-a premiat și pe profesorii care i-au pregătit pe cei nouă olimpici. Este vorba despre cadrele didactice Laura Pogan, Corina Cristina Ciucu, Maria Zgăbârdici – de la Colegiul Național „Unirea”, Alina Măiereanu, Crenguța Stanciu – de la Colegiul Național „Al. I. Cuza”, Cerasela Stănescu – de la Åžcoala „Åžtefan cel Mare” Focșani, Claudia Lăscan – de la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” și profesorii Viorel Boerescu, Mihail Fîsan și Andronache Alexandru – de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?